Marc Coma: Op dit moment is er geen route

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2016_vooraf_dakar_peru_2012.jpg

De organisatie van de Dakar Rally heeft een serieus probleem. Door het afhaken van Peru is er op dit moment geen route. Dat zei wedstrijddirecteur Marc Coma in een interview op de Peruviaanse zender Canal N. 

 

“De wedstrijd was opgebouwd rond de woestijn en de duinen in Peru,” zegt Coma. “Ongeveer een derde van het parcours is weggevallen. Daarvoor is geen alternatief voorhanden, want woestijn en duinen zijn er nauwelijks in Bolivia en Argentinië. Op dit moment hebben we geen route, want de weggevallen etappes zijn niet zomaar op een andere manier in te vullen.”

Coma vreest dat veel deelnemers, met name uit Peru, zullen afhaken. “Hun sponsoring was ook gebaseerd op de start van de Dakar in Peru.”

Het Peruviaanse ministerie van buitenlandse handel en toerisme maakte eerder deze week bekend dat de Dakar niet door Peru kan vanwege de verwachting van extreem slecht weer, veroorzaakt door El Niño. Eens in de zoveel jaar zorgt dat weerfenomeen voor extreme omstandigheden in Peru, waarbij stormen en hevige regenval voor grote problemen kunnen zorgen. Eerder al haakte Chili af, nadat natuurgeweld daar grote schade aanrichtte, onder meer in de regio Copiapo.