Het succes van Petronas Team De Rooy Iveco in cijfers

Lees meer...

Met vier trucks in de top 10, waarvan drie in de top 5, is Petronas Team De Rooy Iveco het succesvolste team in de Dakar 2016 en Iveco het succesvolste merk. Het is tevens het beste resultaat ooit voor Iveco. Maar er zijn meer interessante feitjes en cijfers. 

Lees meer

EVM sluit Dakar met tevreden gevoel af

Lees meer...

“Je kunt niet altijd winnen,” zei Hans Stacey bij het podium in Rosario, met de prijs voor de vierde plaats in zijn handen. “Maar we weten nu wel hoe het moet en volgend jaar komen we sterker terug,” vulde Peter Versluis strijdvaardig aan. Met opnieuw een een-tweetje sloten de kopmannen van EVM de Dakar af. En dat gaf een goed gevoel, ondanks de tegenslagen die beiden maar net van de podiumplaatsen af hielden.

Lees meer

Crossbril David Wijnhoven wordt duikbril bij de finish

Lees meer...

Een paar kilometer voor de finish van de laatste etappe van de Dakar 2016 begon het al. “Toen voelde ik mijn crossbril vollopen,” zegt David Wijnhoven. Het duurde even voor de 41-jarige Dakardebutant zijn emoties weer een beetje onder controle kreeg, hoewel het hem eigenlijk ook geen bal uitmaakte. “Mijn droom is uitgekomen.”

Lees meer

Van de Laar wisselt goede dagen af met minder goede

Lees meer...

“Het heeft niet meegezeten,” constateerde Jan van de Laar aan de finish van de Dakar. “Helemaal niet zelfs. Maar we hebben de finish gehaald en dat is het belangrijkste.” Met de 26ste plaats hadden Jan van de Laar, zijn broertje Ben en monteur Dolf Huijgens het nog helemaal niet onaardig gedaan. “We hebben goede dagen afgewisseld met minder goede,” zei Ben, die blij was dat het knippen en plakken van het roadbook voorlopig niet meer hoeft.

Lees meer

De heftigste etappes pasten Rainbow het beste

Lees meer...

Gerrit van Werven stond bij de finish van de Dakar 2016 nog in racemodus. Even het podium op, medaille in ontvangst nemen en snel weer door. Of was het omdat asfalt nu eenmaal niet de favoriete ondergrond is van Van Werven? In de Dakar boekte hij samen met navigator Gerrit Zuurmond en monteur Klaas Kwakkel de beste resultaten in de zwaarste zandetappes, om uiteindelijk op een keurige 22ste plaats te finishen.

Lees meer

Versteijnen staat versteld: Het is voorbij gevlogen

Lees meer...

Vick Versteijnen moest even met het hoofd schudden aan de finish van de Dakar 2016. “Zijn we er nu al? Het is voorbij gevlogen. Vorig jaar hebben we er dubbel zo lang over gedaan, dat weet ik wel. Maar het voelt nu alsof we pas een paar dagen onderweg zijn.” Na wel degelijk twee weken en dik 9000 kilometer sloot Team TopTrucks de Dakar af op een mooie 24ste plaats.

Lees meer

Tilburgs heeft afgezien, maar het smaakt naar meer

Lees meer...

De voldoening was groot. Frank Tilburgs, Hans van Limpt en Gijs van Uden hebben afgezien, maar ze hebben het gehaald: de finish van de Dakar 2016. “Super blij,” straalde Tilburgs. “Het is niet iedereen gegeven om de finish te halen en zeker niet bij de eerste keer.”

Lees meer

‘Dakar geeft je levenservaring die je nergens anders krijgt’

Lees meer...

De medaille is in de tas, maar Maik Willems en Rob van Pelt hebben ‘m deze Dakar niet cadeau gekregen. Met spierballen van een dag sleuren - wegens niet-werkende stuurbekrachtiging - maar vooral heel voldaan stonden de mannen van het Bastion Hotels Dakar Team op het podium. “Hoe groter de ellende, hoe groter de voldoening,” zei Willems. “Dus dat is héél veel voldoening!”

Lees meer

De voldoening is immens bij ‘de Peters’

Lees meer...

Een paar dagen geleden hadden Peter Merceij en Peter Erren niet durven dromen dat ze de finish van de Dakar zouden halen. Een kapotte koppeling bracht ‘de Peters’ van het Kamera Express-team in grote moeilijkheden. Maar ze kwamen er doorheen, 200 km door de zwaarste duinen van de hele Dakar 2016.

Lees meer