UPDATE 19.00 - Dakar 2015, Etappe 7: Terranova boekt dagsucces in Bolivia

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2015_10-website_1420806007_Dakar_SDTeam_20150108_171053_ER_6326.jpg
- Auto's aangekomen in enthousiast Bolivia
- De Rooy aan de leiding bij CP5
- Terranova wint, Ten Brinke weer derde

Terwijl de motoren en quads hun welverdiende rustdag vieren, mogen de auto's en trucks nog twee dagen koers zetten voor zij de rustdag bereiken. Dat doen ze met een marathonetappe. De auto's gaan daarin voor het eerst naar Bolivia, waar de motoren vorig jaar met groot enthousiasme ontvangen werden. De trucks blijven in Chili en krijgen twee lange proeven met veel zand en fesh fesh voor de kiezen. Op het moment van schrijven zijn alle equipes nog onderweg, het laatste nieuws

Auto's
De regen teistert het eerste deel van de marathonetappe. Er zijn inmiddels een heel aantal modderpoelen ontstaan door het natte Bolivia. Vraag is welke gevolgen die gaan hebben voor de wedstrijd bij de motoren, die rijden morgen een zelfde proef richting hun marathonbivak.

Op het moment van schrijven zijn er nog maar een aantal auto's binnen maar duidelijk is wel dat Orlando Terranova de etappe gaat winnen. Hij heeft een voorsprong van 2'20 op Yazeed Alrajhi. Bernhard ten Brinke pakt waarschijnlijk weer een derde plaats, slechts acht seconden langzamer dan Alrajhi.

Al-Attiyah deed het iets rustiger aan vandaag. Hij verliest aan de finish 9'48 ten opzichte van Terranova. De Villiers, die eveneens niet het achterste van zijn tong liet zien, kwam binnen op 6'50.

Erik van Loon verliest ook tijd in de etappe van vandaag, hij komt op een voorlopig negende plaats binnen met 18'46 achterstand op Terranova. Coronel en Willems zijn nog onderweg. 

Trucks
De trucks rijden ook naar een marathonbivak, maar dan gewoon in Chili. Ales Loprais is daar momenteel de snelste, al moeten de trucks nog een deel van de etappe afmaken. Ook Gerard de Rooy is snel onderweg op dit moment.

Fried van der Laar en Gert Huzink schijnen problemen te hebben op de proef. Van Huzink is bekend dat ze weer onderweg zijn en zonder al te grote problemen de finish kunnen halen. Ook is duidelijk geworden dat Jan Lammers uit de wedstrijd ligt. Hierover later meer.

Het vervolg van de etappe volg je in het liveblog, om 22.00 uur volgt een nieuwe update.