Poolse motorrijder Michal Hernik (39) overleden

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2015_06-website_Michal_Hernik_POL.jpg
Organisator ASO heeft vanavond het overlijden van de Poolse motorrijder Michal Hernik bevestigd. Hernik werd gevonden op de proef tussen San Juan en Chilecito, enkele honderden meters buiten de route.

De precieze omstandigheden rond het overlijden van Hernik zijn niet bekend. ASO meldt dat de deelnemer geen zichtbare verwondingen had, die zouden kunnen wijzen op een ongeval.

De wedstrijdleiding ondernam actie nadat het Iritrack-signaal van de motor van Hernik niet meer werd weergegeven. Toen duidelijk werd dat hij ook de proef niet uitgereden had, besloot de organisatie actie te ondernemen en op zoek te gaan naar de rijder.

De helikopter van de organisatie vond Hernik even na vier uur vanmiddag (lokale tijd) op kilometer 206. Een arts kon nog slechts vaststellen dat de 39-jarige Hernik was overleden.

Michal Hernik stond voor aanvang van de etappe op een 84e plaats algemeen. Hij nam voor het eerst deel aan de Dakar Rally, maar reed eerder wel al de Abu Dhabi Desert Challenge en de OiLibya Rally uit. Hernik zou op 31 januari 40 jaar geworden zijn.

De organisatie zal nader onderzoek doen naar de dood van Hernik.