Humphrey Senn van Basel: Ik heb niks!

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2015_pers_Algemeen_04_01_RM_04_01_0064.jpg

De melding op de officiële website van de Dakar Rally deed iets vreselijks vermoeden: ‘Rijder Humphrey Senn van Basel gevallen en afgevoerd naar het ziekenhuis met hersenletsel’. Wie er uiteindelijk onfortuinlijk ten val is gekomen en is afgevoerd, is niet bekend, maar Senn van Basel was het niet. “Ik heb niks! Ik ben niet eens gevallen. Ik heb een super dag gehad.”

Toen de Haagse motorrijder uit de proef van de eerste etappe van de Dakar 2015 kwam en zijn telefoon aanzette om zijn assistentieteam te bellen dat hij was gefinisht, sloeg het toestel zo ongeveer op tilt. “Het team snapte er niks van. ‘Hoezo, je bent onderweg? Wij horen net dat je naar het ziekenhuis bent gebracht, met hoofdletsel! Wat is er aan de hand?’ Ik heb meteen mijn familie gebeld om te zeggen dat er niks aan de hand is en dat ik in orde ben. Niet te geloven wat een impact zo’n bericht heeft.”

Waar het vandaan komt: Senn van Basel heeft geen idee. Maar hij moest wel even langs de wedstrijdleiding om te melden dat hij echt niets heeft en al helemaal niet uit de wedstrijd ligt. “Anders mag ik morgen niet starten, omdat zij zo’n fout maken.”

Senn van Basel had juist een prima begin gemaakt aan zijn tweede Dakar, met de 122ste tijd. “ik heb heerlijk gereden. Het was een super dag, een mooie, snelle rit. Het was wel tricky, doordat het door de regen van de afgelopen dagen modderig was. Ik heb geconcentreerd en voorzichtig gereden, zonder risico’s te nemen.”

De verbinding van 518 kilometer naar de bivakplaats Villa Carlos Paz was een grotere opgave dan de wedstrijdproef. Ook van de warmte had Senn van Basel, die de helft van het jaar in de Dominicaanse Republiek verblijft, geen last gehad. “Maar die afstand! Pfff, er kwam geen eind aan. De maximumsnelheid ligt hier op 110 kilometer, dus om de haverklap begon alle apparatuur te piepen omdat ik iets te hard reed. Dan duurt zo’n rit lang, hoor.”

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2015_04-website_screen-Humphrey.jpg