UPDATE 22.00 - Dakar 2015, Etappe 1: Stacey wint bij de trucks

 b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2015_04-website_Al-Attiyah_etappe1.jpg

Hans Stacey wint bij de trucks, Marcel van Vliet tweede.

Trucks 

Bij de trucks was er lange tijd een spannende strijd gaande tussen Hans Stacey en Marcel van Vliet. Uiteindelijk was het de Iveco-rijder die aan het langste eind trok, terwijl Van Vliet vooral in het eerste deel van de etappe het snelst was. In het tweede deel verloor Van Vliet wat tijd doordat hij in het stof van Mardeev reed. Stacey eindigde op 1h30m34s, Van Vliet kwam daar 35 seconden na.

Dat de strijd voorin erg spannend was valt ook terug te zien op de posities direct daarna. De beide Tsjechen Kolomy en Loprais delen de derde plek, met elk 47 seconden achterstand op Stacey. Hiermee heeft het Veka MAN team dus twee trucks op het podium staan vandaag. 

De vijfde plek was er voor Martin van den Brink van Mammoet Rallysport, met zijn door MKR geprepareerde Renault, met minder dan een minuut achterstand. Teamgenoot Pascal de Baar presteerde ook goed met een zeventiende positie. 

De snelste Kamaz zien we pas op de zesde plek, Airat Mardeev had 1:43 achterstand op de winnaar. Grotere problemen waren er voor Karginov. Door zijn winst in de rally van vorig jaar mocht hij als eerste starten. Hij was ook de eerste die over de streep kwam, maar dat was met een tijd die goed was voor een elfde plek in het dagklassement toch ietwat tegenvallend. Gerard de Rooy kwam al na 60 kilometer in het stof van de Rus te zitten, zonder mogelijkheden te passeren. De Rooy verloor daardoor ook wat tijd, hij eindigde uiteindelijk op de negende plek, net geen twee minuten achter Stacey. Vraag is natuurlijk of dit een tactisch spelletje was om De Rooy op te houden. Mocht dat het geval zijn, heeft Kamaz in ieder geval verzuimd er zelf van te profiteren. 

Problemen waren er voor Jos Smink. Een slangetje van de radiator schoot los. Met hulp van locals werd dit weer gerepareerd, zodat men met een fikse achterstand weer verder kon. Uiteindelijk kwam de GINAF coureur toch nog binnen op een 42e plek. Wuf van Ginkel werd achtste, zijn broer Edwin 27e, terwijl Jan Lammers in de snelle service truck op de 44e plek terecht kwam.

Grote problemen zijn er voor Fons Jans en Bob ten Harkel van het Ritchie Hamer Dakar team. Zeventig kilometer voor het laatste waypoint staat de truck stil. Men is door een geul gekomen en heeft de assen er onderuit liggen. De servicetruck is onderweg, maar het lijkt er op dat de truck niet gesleept kan worden. Hamer zal waarschijnlijk de eerste Nederlandse uitvaller zijn. 

Fried van de Laar eindigde tot zijn genoegen op een 26e plek. Voor zijn zoon Ben was dit het debuut als navigator. Fried: “Hij heeft het goed gedaan op zijn eerste dag als navigator. Fouten maken kon eigenlijk niet. Zo kon hij mooi wennen aan de notes in het roadbook en leren inzien wat ze bedoelen.”

Ook bij de diverse DAF teams overheerst de tevredenheid. Frits van Eerd staat op de veertiende plek, Maurik van den Heuvel twintig, Ton van Genugten vierentwintig, Aart Schoones vijfentwintig, Eimbert Timmermans achtentwintig en Adwin Hoondert drieëndertig. Gerrit van Werven werd veertigste in zijn GINAF, Gert Huzink reed zijn Tatra naar een 32e positie. Vick Versteijnen verloor in het begin van de etappe veel tijd, maar kwam later weer op gang, wat resulteerde in een voorlopig 54e positie. 

Peter van den Bosch maakte een klein uitstapje in een bocht, maar hield daar gelukkig enkel wat lakschade aan over. “Daarna zijn we netjes naar de finish gereden.” Aldus navigator Marcel Huigevoort.

Enige Nederlander die, naast het Hamer team, nog onderweg is, is Frans van Lankveld met de snelle service truck van het Maxxis team. Het is ons op dit moment nog onbekend wat daar aan de hand is. Zodra er meer bekend is melden we dat in het live blog

Auto's en motoren

Bij de update die we om 19:00 plaatsten waren vrijwel alle auto's, motoren en quads al gefinisht, weinig nieuws derhalve op dat vlak. Nani Roma werd om 19:00 nog gesleept door een snelle servicetruck, deze zijn samen ergens bij CP2 van de baan verdwenen, waarschijnlijk om via de dezelfde weg die de servicevoertuigen rijden naar het bivak te gaan. Dat zou nu al het eind van de rally betekenen voor Roma.