Hongaars/Mongools team met Nederlands tintje

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2015_vooraf_Sandlander_IMG_1909.jpg

Het Hongaarse Sandlander Team is komend jaar met drie Toyota Landcruisers 200 in de Dakar aanwezig. Sándor Sebestyén doet voor de vierde keer mee, doel is om net als in de twee voorgaande edities te finishen.

Vertaler/assistent teammanager is Nederlander Mick Kovacs uit Vlaardingen, die ook alweer voor de vierde keer mee gaat in een volgauto. Via Kovacs kwam het team in contact met Toyota specialist RV4WD uit Harderwijk, waar het team veel onderdelen afneemt.

Afgelopen jaar kwam het team in contact met een rallyteam uit Mongolië. Er was meteen een goede klik, en al snel ontstond het idee samen een team te vormen. Dat Hongaren en Mongolen samenwerken ligt meer voor de hand dan je zou denken. Ooit reisde Attila de Hun vanuit Mongolië naar Europa. Hij bleef hangen op de plek waar nu Hongarije ligt, dus de bloedlijnen van de Hongaren en de Mongolen komen overeen. Het team heeft drie nieuw geprepareerde Landcruiser 200’s mee. De navigator van Sándor Sebestyén is wederom Jozsef Bognár, de derde stoel wordt bezet door Jagaa Damdinbaljir uit Mongolië. De tweede auto is een compleet Mongoolse auto, met Lkhamaa Namchin achter het stuur. Namchin deed afgelopen jaar nog mee op de motor. De derde auto wordt ingezet als snelle assistentieauto, en moet de twee andere equipes helpen daar waar nodig.

gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1