Carlos Sainz: 'Afwachten hoe betrouwbaar de 2008 DKR is'

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2015_vooraf_Peugeot_2008dkr_1.jpg

Anderhalve maand voor de start van de Dakar Rally 2015 heeft Peugeot de eerste foto’s van de definitieve livery van de 2008 DKR gepresenteerd. Daarmee krijgt het prestigieuze project van Peugeot Sport nu het definitieve geizcht. Ook op technisch vlak maakt het team nog steeds stappen, aldus Bruno Famin.

In deze kleuren gaan Stéphane Peterhansel, Carlos Sainz en Cyril Despres een gooi doen naar de overwinning in de meest prestigieuze rally ter wereld. In de zeven maanden voorbereiding werd hard gewerkt aan de realisatie van het baanbrekende project waarmee Peugeot Dakar weer wil veroveren. De Franse fabrikant werkte een grote lijst met checkpoints af voor de definitieve livery gepresenteerd kon worden. Eerder werd de auto al in de zwarte kleur onthuld die nu plaatsmaakt voor het rood wit blauw van de energiedrank fabrikant.

“Het ziet er erg indrukwekkend uit,” verklaart Despres, die niet gewend is aan dit soort grote stukken bodywork. Peterhansel kijkt meer naar de praktische details van de livery: “Het feit dat de componenten rond de cockpit in het wit zijn, zijn een goede manier om ons tegen de hitte te beschermen. Ik heb gereden in auto’s met een zwart dak en ik kan melden dat het wel degelijk verschil maakt.”

Op technisch gebied heeft Peugeot Sport niet stil gezeten de afgelopen tijd. Duizenden testkilometers in Marokko legden zowel de sterke als de zwakke punten van de 2008 DKR bloot. “Het resultaat van ons testprogramma laat zien dat onze auto technisch goed in elkaar zit”, vertelt Peugeot Sport manager Bruno Famin. “Dat gezegd hebbende, deze auto zit nog steeds in de beginfase van de ontwikkeling, dus het is belangrijk om voorzichtig te zijn met voorspellingen.” Terughoudendheid is dan ook geboden, volgens Famin. “Ondanks dat we grote ambities hebben, moeten we nog steeds een groot aantal problemen verhelpen. Met de keuze om ons rally-raid programma in de zwaarste rally ter wereld te beginnen, krijgen we zonder twijfel een aantal obstakels en problemen die overwonnen moeten worden. We gaan het stap voor stap bekijken. Het grootste doel is om zoveel mogelijk auto’s aan de finish te krijgen.”

Carlos Sainz, die in de afgelopen tijd veel getest heeft met de 2008 DKR, staat volledig achter het concept: “Het team heeft een unieke en innovatieve auto gebouwd waarmee we de diversiteit aan terreinen goed aan kunnen. De vele tests hebben laten zien dat het een zeer snelle auto is, al moeten we afwachten hoe betrouwbaar de auto is.”

Met minder dan 48 dagen tot de start in Buenos Aires heeft het team nog een drukke tijd voor de boeg. De servicetrucks met de vele onderdelen zullen vanuit Le Havre per boot overgebracht worden naar Argentinië, terwijl de auto’s per vliegtuig gebracht zullen worden. Daarvoor zal het team nog eenmaal testen in Marokko, begin december. Ondertussen worden de monteurs ook geschoold in de technische aspecten van de auto.

Foto's: Red Bull

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2015_vooraf_Peugeot_2008dkr_4.jpg

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2015_vooraf_Peugeot_2008dkr_2.jpg

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2015_vooraf_Peugeot_2008dkr_3.jpg