Top Trucks Dakar Team naar Dakar 2015

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2015_vooraf_Toptrucks_vickpers_foto.jpg
Op zondag 4 januari staat in Buenos Aires een nieuw team aan de start van de zwaarste rally ter wereld, de Dakar Rally. Vick Versteijnen gaat met zijn Top Trucks Dakar team de lus van ruim 9.000 kilometers door de meest ruige gebieden van Argentinië, Bolivia en Chili bedwingen. Afgelopen jaar heeft meer dan de helft van het deelnemersveld de finish niet gehaald, maar hierdoor laat Vick zich niet afschrikken.

Dit jaar heeft de organisatie van de Dakar Rally aangegeven de rally nog zwaarder te willen maken. Om die reden is de uitdaging des te groter en dit maakt dat het team extra gemotiveerd is. Al maanden lang zijn Vick en zijn mannen druk in de weer met de preparatie van het negen ton wegende race monster. Het team komt aan de start met een volledige custom build rally truck waarvan alleen de cabine nog een beetje origineel oogt.

Vick Versteijnen (29) neemt als jongste deelnemer in de categorie trucks zelf plaats achter het stuur, met aan zijn zijde Hein Verschuuren als navigator en Niels Aarts als monteur op de race truck. Hein Verschuuren is geen onbekende in de rally wereld. Zo navigeerde hij afgelopen jaar Arjen de Koning naar een eerste plaats in het Nederlands rally kampioenschap. Niels Aarts is de technische steun en toeverlaat van deze twee heren tijdens deze zware rally. Met vier jaar ervaring als monteur bij het VEKA MAN team is Niels Aarts de juiste man op de juiste plaats.


Het uitrijden van deze loodzware rally is een prestatie op zich. Iedere dag na afloop van de proef staat een team van vier monteurs klaar. Zij werken desnoods de hele nacht door om de truck weer te prepareren, zodat deze de volgende dag weer aan de start kan verschijnen. Dit team van monteurs rijdt met hun service truck de rally achterna van bivak naar bivak. Dit gevaarte weegt in totaal bijna 30 ton, is uitgerust als werkplaats en heeft alle onderdelen bij zich.
Ter voorbereiding heeft het team in mei dit jaar deelgenomen aan de Baja 3000 Rally in Leipzig. Momenteel ligt de truck volledig uit elkaar, maar begin oktober staat deze weer helemaal op en top geprepareerd in Marokko om daar de duinen te gaan trotseren. Eind november vertrekt de truck vanuit La Havre op de boot naar Zuid-Amerika.


Maar niet voordat de truck op 9 november in al zijn glorie over het Euro Circuit in Valkenswaard heen dendert tijdens de RTL GP Dakar Pre Proloog. In aanloop en tijdens de rally kunt u het team op de voet volgend via facebook, twitter, instagram en natuurlijk op de website www.toptrucks.nl/dakar

Tekst & Foto's: Top Trucks Dakar