Rustdag Dakar 2015 in Iquique

parcours-carte.jpg
De voorbereiding op Dakar 2015 is in volle gang. Zo maakte de ASO onder leiding van Etienne Lavigne bekend dat Iquique een belangrijke functie heeft in de komende Dakar. Van 10 tot 12 juli zal de regio bol staan van de rally.

Op 10 januari zal de rustdag voor de motoren en quads zijn, twee dagen later hebben de auto’s en trucks een rustdag. Op deze rustdagen zijn er diverse evenementen in de regio. Op 11 januari zal er een etappe verreden worden rondom Iquique. Gekenmerkt door hoge duinen en uitgestrekte woestijnen, maar vooral de fantastische afdaling richting het bivak van Iquique zoals die de afgelopen jaren al een aantal keren in het routeboek stond.

Ondanks de aardbeving die eerder dit jaar veel schade aanrichtte zorgde ervoor dat de bekendmaking later dan gepland kwam. De minister van Sport, Nicole Sáez, legt uit wat voor gevolgen de aardbeving had op de toekomst van Dakar in Chili: “We moesten onze verantwoordelijkheid als land nemen om een serieuze beoordeling van de situatie te maken. Hierbij moesten we rekening houden met de elementen die belang zijn voor de rally. We hebben gehandeld onder strenge voorwaarden, hierdoor blijven de belangen van Chili in stand.”

Etienne Lavigne benadrukte nog eens dat alle ogen gericht zullen zijn op Iquique wanneer de Dakar daar vanaf 10 januari neerstrijkt. Alvorens het punt halverwege bereikt wordt moeten enkele zware etappes overtroffen worden die ondermeer langs Antofagasta en Copiapó leiden. 

Dakar 2015 begint op 4 januari 2015 vanuit Buenos Aires waar de finish op 17 januari ook plaats zal vinden.