‘Dakar 2015 nóg spannender door gescheiden marathons’

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2014_04-Rosario_Dakar2014_0401_790.jpg

Zelden was de wedstrijd bij de trucks spannender dan de afgelopen Dakar. Na 9000 kilometer door Zuid-Amerika bedroeg het verschil drie minuten. “De Dakar 2015 wordt nóg spannender”, beloofde Fabien Calvet, de wedstrijdleider bij de trucks, in Loon op Zand bij de Nederlandse Dakarpresentatie. Die extra spanning moet onder meer komen van de marathonetappe, die voor het eerst sinds ‘Afrika’ ook weer voor de auto’s en trucks wordt ingevoerd.

In een marathonetappe is er immers geen assistentie ’s avonds in het bivak. De deelnemers zijn op zichzelf en elkaar aangewezen en moeten dus zuinig met het materiaal omspringen. “Het zal niet meer gaan om wie de meeste risico’s durft te nemen en het hardste rijdt, maar om wie tactisch het beste met de omstandigheden omgaat”, stelde Calvet (links op de foto bij de podiumstart van de afgelopen Dakar).

Wat het nog intrigerender maakt, is dat de auto’s en de trucks worden gescheiden. De auto’s gaan – een dag na de motoren – voor hun marathonetappe Bolivia in. De paden daar zijn echter te smal voor de trucks. Die maken een lus in de omgeving van Iquique, waar ze hun eigen, afgesloten bivak hebben in de duinen. “Twee etappes in de duinen zullen geen grote aanslag zijn op het materiaal”, zei Calvet. “Maar in de duinen kan wel ontzettend veel mis gaan. Een truck die op zijn kant gaat, kan ’s avonds niet worden gerepareerd. En een turbo kan ook zomaar kapot gaan in de duinen. Voorzichtigheid is dus zeker geboden. Lomp het gaspedaal intrappen, is niet verstandig.”

Dat de trucks hun eigen marathonetappe hebben, heeft ook grote consequenties voor de auto’s. Hun snelle assistentie – trucks – is immers ook niet beschikbaar. Niet op het parkoers, maar ook niet in het bivak. Ook zij zijn dus volledig op zichzelf aangewezen. Een truck kan wel wat extra reserve-onderdelen meenemen, maar in de auto’s is daar geen plaats voor. “Dat zal ongetwijfeld gevolgen hebben in de wedstrijd”, bevestigde Calvet. “De Dakar gaat met deze marathonetappes terug naar de basis. Fabriekscoureur of amateur: iedereen moet het die twee dagen echt helemaal zelf zien op te knappen.”  

Calvet bezwoer dat er extra zal worden gelet op illegale service – wijs geworden uit het verleden, toen een bepaald truckteam tijdens een marathonetappe in Mali ’s nachts stiekem uit het bivak reed. “De trucks gaan niet voor niets in een volstrekt geïsoleerd bivak midden in de duinen. Geloof me, gesodemieter wordt niet getolereerd.”