Dakar 2015, Trucks: Kamaz oppermachtig, winst voor Mardeev

Lees meer...

Na de eerste etappe leek het een spannende Dakar te worden, deze werd door Hans Stacey gewonnen, op de voet gevolgd door Marcel van Vliet. Niets bleek echter minder waar, van de daar op volgende 9 etappes werden er acht door een Kamaz gewonnen, vijf door Nikolaev, drie door de uiteindelijke winnaar Mardeev. De laatste drie etappes brachten weer Nederlandse zeges, ze werden alle door Hans Stacey gewonnen. De Dakar had bij de trucks dit jaar dus slecht vier verschillende etappe-winnaars.

Lees meer

Dakar 2015, Auto's: Dominante Al-Attiyah wint

Lees meer...
Mini bleef dominant in de vorm van Al-Attiyah. Voor de tweede keer wint Al-Attiyah het klassement in de Dakar Rally. Nederland heeft ook iets te vieren: Erik van Loon en Wouter Rosegaar reden het record van Kees en Mieke Tijsterman uit de boeken. Rallymaniacs beschouwt na.

Lees meer

Dakar 2015, motoren: Marc Coma wint zijn vijfde Dakar

Lees meer...
De laatste etappe is klaar, Ivan Jakes heeft de laatste etappe van deze Dakar gewonnen. Lang leek Honda en met name Barreda de grootste bedreiging te zijn, maar de tweede dag in Bolivia veranderde alles. Marc Coma pakt na 2006, 2009, 2011 en 2014 voor de vijfde keer een eindzege in de Dakar Rally. Rallymaniacs beschouwt de wedstrijd van het jaar na.

Lees meer

LIVE Dakar 2015 stage 13: Rosario - Buenos Aires

Lees meer...
STAGE 13: Rosario - Buenos Aires
Verbindingsroute: 77 km | special stage: 174 km  | verbindingsroute: 142 km
Het eindstation van Dakar 2015 is in zicht. De laatste etappe zal in het klassement weinig verschil maken maar zoals het gezegde luidt: om de finish te halen moet je eerst finishen. En dat is de taak van de 200 overgebleven deelnemers vandaag. Deze special kan daarin nog zeker roet in het eten gooien, het is praktisch dezelfde als de eerste etappe toen we vanaf Buenos Aires landinwaarts reden.

Lees meer

LIVE Dakar 2015 stage 12: Termas Rio Hondo - Rosario

Lees meer...
STAGE 12: Termas Rio Hondo - Rosario
Verbindingsroute: 248 km | special stage: 298 km  | verbindingsroute: 478 km
Buenos Aires lonkt! Maar voor dat de deelnemers daadwerkelijk in de hoofdstad het podium op mogen, moet deze etappe nog wel afgewerkt worden. De enorm lange verbinding van ruim 700 kilometer is geen pretje maar ook in de proef zitten nog een aantal verraderlijke punten. Veel rijders zullen vandaag op safe spelen om in Buenos Aires aan te komen, anderen moeten aanvallen om het podium dan wel winst veilig te stellen.

Lees meer

Robert van Pelt is weer thuis: Ik besef nu pas hoeveel geluk ik heb gehad

Lees meer...

Robert van Pelt is weer thuis in Ridderkerk. Op de eerste dag dat hij mocht vliegen van de artsen van de Dakar-organisatie nam hij het vliegtuig richting Nederland. Inmiddels is wel duidelijk dat de uitdroging en oververhitting van de tweede etappe van de Dakar, nu elf dagen geleden, veel erger waren dan het zich liet aanzien. “Ik ben nog steeds maar op 70, 80 procent van mijn krachten.”

Lees meer