Dakar 2014 trucks: Karginov nipt winnaar

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2014_18-website_1390073184_WIWDEROOY.1449.JPG
Na een lange en vooral zware rally met ook bij de trucks veel uitvallers viel de beslissing van de rally uiteindelijk in de laatste korte etappe. Deze werd gewonnen door de Tsjech Ales Loprais, maar de echte strijd was tussen Gerard de Rooy en Andrey Karginov. De Rooy was tien minuten sneller dan de Rus, maar de Kamaz rijd had onderweg een Mini geholpen, en kreeg daarom ruim vijf minuten terug van de organisatie. Deze minuten waren precies genoeg om met 3'11 voorsprong de rally te winnen. Een verwaarloosbaar verschil op een totaal van 55 uur, maar wel het verschil tussen zilver en goud. De derde, vierde en vijfde plek waren ook voor Kamaz.

500 - Eduard Nikolaev won in 2013 de Dakar zonder ook maar één etappe als eerste te zijn geëindigd. Dit jaar won hij voor het eerst een etappe, maar was hij niet snel genoeg voor de eindzege. Hij is derde in het eindklassement geworden. 

501 - Gerard de Rooy won de tweede etappe doordat hij 22 minuten tijd terug kreeg van de organisatie, iets waar KAMAZ en VeKa MAN het niet mee eens zijn. Wat Gerard in ieder geval in etappe twee heeft gewonnen, is veel sympathie, door Mardeev direct te helpen nadat die in de problemen was. Etappe 4 heeft De Rooy wel onbetwist gewonnen, vrijwel alle andere etappes is de Iveco-rijder ook voorin geëindigd, zodat hij al sinds dag twee schier onbedreigd op de eerste plek in het tussenklassement stond, totdat Karginov tot twee keer toe met grote voorsprongeen etappe won. De Rooy zette de twaalfde etappe nog op zijn naam, en was ook in de dertiende en laatste etappe sneller dan zijn opponent, maar het was net niet genoeg. Toch is De Rooy tevreden met zijn tweede plek.

502 - Martin Kolomy verraste vorig jaar vriend en vijand door op een vijfde plek te eindigen in het algemeen klassement. Dit jaar leek hij met zijn nieuwe Buggyra team dat huzarenstukje te herhalen door telkens voorin te eindigen, tot in het eerste deel van etappe 5 zijn compressor kapot ging, en hij geen remmen meer had. De Tatra-rijder verbaasde vriend en vijand nog door met drie wielen over de finish te komen, wiel wisselen koste te veel tijd schijnbaar, maar moest uiteindelijk opgeven toen hij het niet meer verantwoord vond door te rijden met een vooras vol met haarscheurtjes. 

503 - Ayrat Mardeev won de eerste etappe, maar kon niet lang genieten. Direct in de tweede etappe viel hij met zijn truck in een flinke greppel en viel daarom uit.

504 - Ales Loprais had een moeizaam begin, maar werd steeds beter in de loop van de rally. Dat werd bekroond met overwinningen in de tiende en dertiende etappe. Voor volgend jaar zal hij een nieuwe navigator voor zijn Tatra moeten zoeken, de Belg Serge Bruynkens is helemaal klaar met zijn Tsjechische teamgenoten en heeft al aangekondigd volgend jaar met een ander team deel te nemen. 

505 - Peter Versluis had de eerste drie dagen veel pech, door de tijd die hij daarmee verloor is hij zo goed als kansloos voor het algemeen klassement. In dag 4 ging het de MAN rijder beter af en kon hij een goede startpositie voor de te volgen dagen veroveren, die hij vlak voor de rustdag in de korte sprint-etappe kon verzilveren met een dag-overwinning. Uiteindelijk vloog Versluis in de tiende etappe uit de bocht, wat het einde aan deze voor hem teleurstellende Dakar betekende. 

506 - Andrey Karginov is de winnaar van Le Dakar 2014. Na een zwak begin haalde hij in totaal maar liefst vier etappe-overwinningen.Vooral in etappes negen en elf imponeerde hij met enorme tijdverschillen op zijn Kamaz-teamgenoten en Gerard de Rooy.  Voor het eerst sinds Jan de Rooy heeft een truckrijder laten zien ook met de personenwagens goed mee te kunnen doen, ondanks dat de vrachtwagens tegenwoordig begrensd zijn op een top van 140 kilometer per uur. De voorsprong op de nummer twee was uiteindelijk kleiner dan ooit. Opvallend is dat Karginov nog met een truck van vorig jaar reed met een YAMZ motor, en niet zoals bijvoorbeeld Nikolaev en Mardeev met een nieuwe truck met Liebherr motor. 

507 - Hans Stacey reed een redelijk onopvallende rally. Door wat kleinere problemen zoals lekke banden zat hij telkens net niet bij de top. Gelukkig voor de Bestenaar verloor hij ook niet te veel tijd, uiteindelijk is Racey Stacey zevende geworden, vlak achter Loprais. Hij is hiermee tweede Nederlander en derde niet-Kamaz, maar toch zal hij hier absoluut niet tevreden mee zijn, zijn ambitie was hoger. 

508 - Marcel van Vliet stond lange tijd op de tweede plek in het algemeen klassement, kon telkens goed voorin meedoen, maar verloor in etappe vijf door gezondheidsproblemen bij zijn navigator Marcel Pronk veel tijd en daarmee zijn goede plek in het algemeen klassement. In het tweede deel van de rally reed hij nog een paar keer vast en had hij wat technische problemen, zodat hij uiteindelijk genoegen moest nemen met een negende plek. 

509 - Martin van den Brink draaide lang stabiel mee in de subtop. Ondanks enkele problemen zoals een verloren voorraam en zonder diesel stilstaan ging het lang goed voor de kopman van het Mammoet Rallysport team. In etappe elf werd met de hand zijn versnellingsbak midden en de woestijn vervangen, wat veel tijd heeft gekost, dat de Harskampenaar uiteindelijk de finish heft gehaald getuigt van enorm veel doorzettingsvermogen. De twintigste plek is niet waar hij op had gehoopt, maar gezien de omstandigheden nog best netjes. 

510 - René Kuipers was bij VeKa MAN net als vorig jaar bij De Rooy weer vaak rond de tiende plek te vinden, met een paar uitschieters naar boven. Zijn truck hield het goed,zodat hij verrassend genoeg als beste VeKa rijder op een achtste plek eindigde. Daarmee verbeterde hij zijn prestatie van vorig jaar en is hij derde Nederlander. 

511 - Wuf van Ginkel zag deze Dakar als testjaar voor de volledig nieuw ontwikkelde GINAF trucks met Cummins motor. Na heel veel technische problemen was de truck in de voorlaatste etappe eindelijk goed. Laten we hopen dat ze dat tot volgend jaar vast kunnen houden, dan kan Wuf dan zijn 21e plek van dit jaar verbeteren.

512 - Frits van Eerd had dit jaar veel last van lekker banden en blies als bonus ook nog een turbo op. Ondanks de problemen toch nog een zestiende plek gehaald.

514 - Jos Smink kampte net als GINAF kopman Wuf van Ginkel met de kinderziektes van de nieuwe truck. In de zevende etappe verliet hij de rally met een klap, na een jump belandde hij in een kuil, waarbij zijn monteur Peter Nieuwenburg een rugwervel brak. Hij zal gelukkig weer herstellen, maar zal voorlopig horizontaal moeten blijven liggen. Jos Smink en navigator Harry Oosting besloten hun teammaat te blijven vergezellen, ook in het ziekenhuis en in het vliegtuig terug naar Europa.

517 - Pascal de Baar staat bekend als de wegenwacht van de Dakar. Dit keer was hij het zelf die hulp nodig had, in de vierde etappe viel de geliefde Mammoet rijder uit met een kapotte koppeling.

522 - Eimbert Timmermans is geen klassementsrijder, hij is als 24e geëindigd, belangrijker is dat hij Frits van Eerd en Erik van Loon onderweg kon helpen. 

523 - Johan Elfrink was de eerste Nederlandse uitvaller bij de trucks. In etappe twee sloeg een klep door de zuiger van zijn Mercedes-Benz Axor. Hij kan zich nu volledig op Dakar 2015 richten, waar hij nu al een Mercedes-Benz Zetros voor aan het prepareren is.

526 - Jan Lammers is met zijn GINAF in de vierde etappe uitgevallen. Er zat een gat in zijn carter, wat hem eerst veel tijd kostte en later het eind van Dakar 2014 voor de voormalig Le Mans-winnaar betekende. 

535 - Aart Schoones wilde eigenlijk dit jaar helemaal niet mee doen, maar heeft er geen spijt van dat hij er nu toch is. Hij is als 27e geëindigd, maar een paar minuten achter zijn teamgenoot Ton van Genugten.

539 - Pierre Blom moest op het laatste moment Marcel Schoo vervangen als chauffeur van de Tatra Phoenix bij Dakar Team Holland. Zijn missie was de truck aan de finish brengen, dat is de ervaren Blom gelukt, iets wat Schoo zelf tot nu toe nog nooit met een truck gedaan heeft. In de zware vijfde etappe zelfs als vijftiende. In de tiende etappe viel de Tatra om, maar het team kon toch verder. 

540 - Maurik van den Heuvel is 'Rookie of the Year' bij de Nederlandse trucks. In de oude truck van Aart Schoones draaide het Dakarspeed team iedere dag prima mee, waarmee de mannen met hun DAF op een hele knappe vijftiende plek staan in het algemeen klassement zijn geëindigd, ver voor een aantal mannen die top tien aspiraties hadden. Als zesde Nederlandse team vraag je je toch af wat deze mannen volgend jaar zullen gaan doen. 

541 - Kees Koolen was gebrand op finishen met zijn Maxxis GINAF, de snelheid deed er voor hem verder niet zo veel toe. Hij kwam iedere dag als één van de laatsten binnen, maar is uiteindelijk gefinisht. Koolen is daarmee de eerste die zowel op de motor, quad, auto en met de truck Dakar uitgereden heeft. 

545 - Anton Shibalov zijn beste prestatie was een tweede plek in de tweede etappe. Als Gerard de Rooy die dag geen tijd terug had gekregen was de etappe-overwinning voor de Rus geweest. Hij zal er flink van balen, nu is hij de enige Kamaz rijder dit jaar zonder etappe-overwinning. Met zijn vijfde plek is hij ook de laagst geklasseerde Kamaz. 

546 - Kornelis Offringa is de laagst geklasseerde Nederlander, hij bezet de veertigste positie in het vrachtwagenklassement. Toch mag hij niet ontevreden zijn, het is een klein wonder dat hij nog in de rally is. Hij verloor in etappe vijf zo veel tijd met het helpen van zijn teamgenoot dat hij nog maar net op tijd was voor de start van de zesde etappe. Iedere dag was hij als laatste Nederlander binnen en was het weer spannend of hij het wel zou halen. Uiteindelijk was hij 77 uur langzamer dan Karginov, zelfs als je de 20 uur straftijd daar af trekt deed hij er dus mer dan twee keer zo lang over dan de winnaar. 

547 - Fried van de Laar had in de eerste etappe enige problemen, daarna ging het vooral erg goed met het familieteam van de aannemer uit Best. Elke etappe steeg men weer een paar plekjes in het klassement, tot de zware tiende etappe waar de Van de Laars, aangevuld met de enthousiaste Marcel Huigevoort, pas heel laat binnen waren. 

548 - Jack Brouwers reed stabiel mee tot de elfde etappe, waar hij problemen met de koppeling had. Toevallig genoeg was hij op dat moment maar enkele kilometers verwijderd van Martin van den Brink die met een vrijwel identieke truck hetzelfde probleem had. De truck is weer rijdend gekregen, maar een goede klassering was uiteraard verkeken. 

549 - Dmitry Sotnikov won de vijfde etappe en eindigde in de eindstand als vierde met zijn Kamaz. 

550 - Adwin Hoondert bleef de hele rally dapper doorgaan, wat hem in de oude truck van Frits van Eerd een 34e plek op heeft geleverd.

557 - Gerrit van Werven debuteerde deze Dakar, hij mag tevreden zijn met zijn 25e plek in het algemeen klassement, waarmee hij een aantal meer ervaren collega's achter zich laat.

559 - Daniël Bruinsma en zijn monteur Rintje Ritsma hadden een heel zwaar begin van deze Dakar. Zo zwaar dat ze de finish van de tweede etappe pas ver na sluiting bereikten, zodat ze nu niet meer als snelle service, maar als gewone Service voor GINAF meerijden. 

563 - Ton van Genugten kwam wat moeilijk op gang maar kwam al snel in en goed ritme, wat hem in de vijfde etappe zelfs een 23e plek opleverde. In het algemeen klassement is hij 26e geworden, nog voor zijn kopman en bouwer van de truck, Aart Schoones. Het was Ton zijn eerste Dakar als coureur, hij was al vaker als toeschouwer mee geweest, en vorig jaar voor het eerst als monteur. Dit jaar wisselde hij van plek met Egbert Wingens, die vorig jaar de truck nog bestuurde. 

1 506 - ANDREY KARGINOV (RUS) KAMAZ 55h00m28s
2 501 - GERARD DE ROOY (NLD) DE ROOY 00:03:11
3 500 - EDUARD NIKOLAEV (RUS) KAMAZ 01:34:52
4 549 - DMITRY SOTNIKOV (RUS) KAMAZ 03:22:10
5 545 - ANTON SHIBALOV (RUS) KAMAZ 04:37:25
6 504 - ALES LOPRAIS (CZE) LOPRAIS 05:04:01
7 507 - HANS STACEY (NLD) DE ROOY 05:14:57
8 510 - RENE KUIPERS (NLD) VEKA MAN 06:31:08
9 508 - MARCEL VAN VLIET (NLD) VEKA MAN 07:06:53
10 516 - PEP VILA ROCA (ESP) DE ROOY 07:53:35
15 540 - MAURIK VAN DEN HEUVEL (NLD) DAKARSPEED 16:24:51
16 512 - FRITS VAN EERD (NLD) XDAKAR 16:52:53
20 509 - MARTIN VAN DEN BRINK (NLD) MAMMOET 19:44:46
21 511 - WUF VAN GINKEL (NLD) GINAF 20:08:32
24 522 - EIMBERT TIMMERMANS (NLD) XDAKAR 28:13:09
25 557 - GERRIT VAN WERVEN (NLD) RAINBOW 28:18:27
26 563 - TON VAN GENUGTEN (NLD) SCHOONES 28:34:12
27 535 - AART SCHOONES (NLD) SCHOONES 28:41:26
28 547 - FRIED VAN DE LAAR (NLD) VAN DE LAAR 28:49:27
29 539 - PIERRE BLOM (NLD) DAKAR TEAM HOLLAND 29:33:34
30 548 - JACK BROUWERS (NLD) JB TRADING 29:57:02
34 550 - ADWIN HOONDERT (NLD) HOONDERT 33:25:44
37 541 - KEES KOOLEN (NLD) MAXXIS 38:18:00
40 546 - KORNELIS OFFRINGA (NLD) BASTION 77:46:57
DNF 505 - PETER VERSLUIS (NLD) VEKA MAN DNF
DNF 514 - JOS SMINK (NLD) GINAF DNF
DNF 517 - PASCAL DE BAAR (NLD) MAMMOET DNF
DNF 526 - JAN LAMMERS (NLD) RACING FOR HOLLAND DNF
DNF 559 - DANIEL BRUINSMA (NLD) GINAF DNF
DNF 523 - JOHAN ELFRINK (NLD) FINSTRAL DNF

Foto: Dakar De Rooy / Willy Weyens