Hoondert ook vandaag ‘lekker op dreef’

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2014_17_LaSerena_Dakar2014_1701_097.jpg

Adwin Hoondert was ook na afloop van de twaalfde etappe helemaal in zijn hum. Onderweg van de finish van de special in de buurt van Copiapó naar het bivak in La Serena vertrouwde hij het stuur toe aan Jacco op ’t Hof. Op de special zelf uiteraard niet: “Nee, dat vind ik veel te leuk.”

De laatste paar etappes van de Dakar 2014 zijn niet de gemakkelijkste, maar Hoondert geniet met volle teugen. Het eerste deel van de twaalfde etappe (350 kilometer) was niet bijzonder leuk – “Hobbelpaden met ontzettend veel stof” – maar het vervolg wel: duinen. “Dan ben je zo’n vervelend stuk snel vergeten. Het waren serieuze duinen. Zeker die in de laatste kilometers waren behoorlijk heftig, tjongejonge. Maar het ging allemaal super.”

Hoondert sloot de voorlaatste etappe af met de 24ste tijd: met stip zijn beste resultaat in deze rally. Morgen staat er nog één etappe op het programma, met een proef van 157 kilometer. Die bestaat hoofdzakelijk uit paden door heuvels begroeid met cactussen. “Dat wordt dus nog wel even oppassen geblazen”, begreep Hoondert.