Heftige dag voor het Riwald Dakar Team

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2014_15-website_Riwald_Dakar_Team_Stage_9_-_Bernhard_ten_Brinke.jpg
De negende etappe in de Dakar Rally, van Calama dwars door de spectaculaire zandduinen naar Iquique, beloofde bij voorbaat al de Koninginnenrit van de 2014 Dakar te worden. Een loodzware proef met als afsluiter een afdaling van 1.000 meter hoge duinen richting het bivak. Het Riwald Dakar Team kwam helaas niet ongeschonden uit de harde strijd.

Erik Wevers en navigator Fabian Lurquin (foto onder) kwamen na 37 kilometer met technische problemen vast te staan. Het euvel bleek niet binnen afzienbare tijd op te lossen. Na uren overleggen en beraden hebben zij het bivak gebeld met het verzoek om de HRX Ford op te komen halen. Dat betekent helaas einde Dakar voor het snelle duo.

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2014_15-website_Riwald_Dakar_Team_Stage_9_-_Erik_Wevers.jpg

Goede snelheid
Ook Bernhard ten Brinke (foto bovenaan) kende een dag met hindernissen. Na twee knappe top 10-klasseringen op rij, sloeg de pechduivel toe: “We hebben veel tijd verloren vanwege een kapotte multiriem. Ik wilde in het vervolg van de etappe tijd goedmaken, maar de proef was zo zwaar dat dat niet mogelijk bleek. Ook de duinen waren enorm zwaar maar gelukkig zijn we geen enkele keer vast komen te staan. De beginfase ging uitstekend: we lagen op de zevende plaats en ik haalde op pure snelheid zelfs Carlos Sainz in de buggy in! Vanaf nu is het doel om de HRX Ford heelhuids over de finish te brengen.”

Foto's: Riwald Dakar Team