Klaar met de hoogte, op naar de duinen

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2014_12-Salta_Dakar2014_1201_066.jpg

Er was een batterij pilletjes nodig om Jan van de Bor, de navigator van Jack Brouwers, bij de les te houden. Van de Bor kan niet goed tegen de hoogte en dat was nogal een probleem, want de hele achtste etappe van in totaal 800 kilometer was boven de 3000 meter. De pilletjes werkten blijkbaar goed, want de truck van JB Trading kwam keurig als 20ste over de finish.

Jack Brouwers heeft weliswaar het stuur in handen en het is zijn naam die op de truck prijkt, maar zonder navigator Jan van de Bor en monteur Gerard van Veenendaal komt hij niet ver. Het klikt goed in de cabine. “We hebben één dag gehad dat het stroef liep, maar verder gaat het hartstikke goed”, vertelde Van de Bor.

“We doen het echt met z’n drieën”, zei ook Brouwers na aankomst in het bivak bij Calama. “Jan wordt suf en ziek van de hoogte, maar ik heb hem wel nodig. We moeten niet hebben dat hij onderweg van zijn stokje gaat. Gelukkig zijn we daar nu vanaf, van die hoogte. Daar ben ik wel een beetje klaar mee.”

Brouwers had het zelf ook zwaar op de 500 kilometer liaison over de Andes, van de Argentijnse kant naar de Chileense. De hoogtemeter tikte de 5000 meter aan. “Dat was een taai stuk. En tijd om even bij te komen voor de start van de special was er niet. Het was helm op en rijden. Het was gelukkig wel een heel mooie proef, met veel zand – zwaar zand ook – en wat snelle stukken. We zijn er opnieuw lekker vlot doorheen gegaan, zonder problemen. 20ste tijd, mooie proef, ik zeg: prima dagje weer.”

Wat Brouwers niet wist, was dat er iets niet goed was met zijn trackingsysteem. Daarmee worden de doorkomsttijden op waypoints vastgelegd en die zijn dan weer via internet te volgen. Door een niet (goed) werkende tracking was Brouwers ongeveer anderhalf uur ‘kwijt’. Toen de truck een uur na de geplande starttijd nog altijd niet geregistreerd was, begonnen er in Nederland toch wat mensen ongerust te worden. Pas anderhalf uur later dook Brouwers ineens weer op in de doorkomsttijden. “Wij kunnen niet zien of de tracking of het doet, dus wij hebben daar niets van meegekregen. Toen ik na de finish mijn telefoon weer aanzette, kwam er een hele stroom sms’jes en whatsappjes binnen.”

Iedereen in de cabine kijkt uit naar de negende etappe, van Calama naar Iquique, met als slotakkoord de spectaculaire 3 kilometer lange afdaling vanuit de duinen naar het bivak aan zee. Het wordt geen eenvoudige etappe, heeft navigator Jan van de Bor, bezig aan zijn zevende Dakar, al gezien. Hij krijgt een drukke dag. “Het wordt een mooie uitdaging. Er zitten een heleboel rare en ingewikkelde stukjes in en een hele lange partij duinen. Daar ben ik in mijn element. Waypoints zoeken in de duinen is voor mij een sport.”