Tim Coronel klaar voor de duinen

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2014_13-website_TimCoronel.jpg
De achtste etappe van Salta naar Calama was een lange, maar dat had vooral met de verbindingsetappe te maken. Ruim 800 kilometer werd er vandaag afgelegd waarvan 302 kilometer op snelheid. De lange verbinding voerde de deelnemers over de pas door het Andesgebergte richting Chili waar ze de rest van de Dakar zullen blijven. Coronel reed de etappe van vandaag wederom constant en finishte op een keurige 43ste plaats. De duinen komen er aan en Coronel kan niet wachten.

Het was vroeg opstaan voor Tim Coronel vanmorgen. Een 522 kilometer lange verbindingsroute bracht de deelnemers naar de start van de 8ste etappe en dat betekende het begin van een lange, maar mooie rit. "Het was een mooie route naar de start van de etappe. De omgeving hier is heel erg mooi en zeker de pas door het Andesgebergte blijft een belevenis. De Maxxis Super B buggy hield zich erg goed en ik kwam probleemloos aan bij de start. De etappe van vandaag viel erg mee. Het lijkt wel of de organisatie ons nog even wil sparen na de zware eerste week en de komende dagen. Alleen het laatste gedeelte was lastig doorkomen. Het fesh fesh zorgde voor wat oponthoud, maar ik kwam mooi op tijd binnen", aldus Coronel na afloop van de etappe.

Omdat de etappe niet heel erg zwaar was kon Coronel zich vast voorbereiden op de komende duinen: "De nieuwe Maxxis banden zijn echt perfect. Ik ben gisteren en vandaag een beetje aan het experimenteren geweest met de bandenspanning en ze houden het prima. Ik reed vandaag zelfs met 1 bar druk en ze bleven het prima doen. Als ik met minder druk in de banden kan rijden zorg ik er ook voor dat de motor van de buggy niet zoveel te verduren krijgt en dat is echt een verademing! Een lekke band is geen ramp, maar vergt erg veel van je kracht, dus als ik me hier geen zorgen om hoef te maken scheelt dat de helft."

Tim Coronel kijkt uit naar de duinen die komen gaan. "Iedereen is altijd een beetje bang voor de gigantische duinen in Chili, maar ik kijk er echt naar uit. De buggy is daar op zijn best en met de nieuwe Maxxis banden kan dat alleen maar beter worden." Coronel is zich wel degelijk bewust dat het zwaar gaat worden nog en kent de duinen in Chili nog van voorgaande jaren. "Ik weet dat zwaar gaat worden. Ik heb daar in 2010 of 2011 een keer vast gestaan en daar word je niet vrolijk van kan ik je zeggen, maar ik heb er alle vertrouwen in. Laat ze maar komen ik ben klaar voor de duinen!"

Foto: Maxxis Super B Team / Willy Weyens