Eric Palante overleden aan oververhitting

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2014_Palante.jpg
Uit de eerste resultaten van een autopsie blijkt dat Eric Palante donderdag tijdens de Dakar Rally overleed aan intense hyperthermie, oververhitting van het lichaam. Dat meldden vandaag de nabestaanden van de motorrijder uit Luik. Hij is gestorven met zijn racehelm op en zijn uitrusting aan.

Palante zou een abnormale verhoging van de lichaamstemperatuur hebben ervaren. Wegens de extreme hitte en de intense vermoeidheid van de coureur kon het lichaam niet door transpiratie afkoelen.

'In de etappe waren de omstandigheden extreem. Waarschijnlijk voelde Eric zijn krachten wegvloeien en is hij gestopt om te rusten', aldus de verklaring op de website van Palante. 'Hij is gevonden, neergeknield naast zijn motor met zijn helm op op en zijn complete uitrusting nog aan. Hij zal al in een toestand verkeerd hebben waarin hij niet meer de juiste beslissingen kon nemen.'

De 50-jarige Palante werd vrijdagochtend op het parcours van de vijfde etappe door de bezemwagen gevonden. Hij was aan zijn elfde Dakar Rally bezig.

Foto: Maindru / www.palante-dakar.be / een van de laatste actiefoto's van deze Dakar Rally van Eric Palante