Rus houdt snellere Seb Husseini 100 kilometer op

 12-finishbolivia.png 

Seb Husseini denkt dat hij de zevende etappe van de Dakar wel had kunnen winnen, als hij niet 100 kilometer lang achter een Rus had moeten zitten die hem ophield. Pas in het laatste deel van de tot 300 kilometer ingekorte special naar Uyuni in Bolivia kon Husseini het gas van zijn quad goed opendraaien.

Met de tweede tijd kwam Husseini over de finish in wat nog het best te omschrijven valt als een gekkenhuis. Bolivia onthaalde de motor- en quadrijders met een waar volksfeest, met president Morales voorop. “Het is hier een nog groter circus dan in Argentinië”, vertelde Husseini. “Duizenden mensen, overal. Ook nog hier rond het parc fermé.”

Daar was Husseini nog tot laat bezig de Maxxis Super B-quad weer in orde te maken voor het tweede deel van de marathonetappe. “We hebben veel werk, want de quad zit onder de modder. Het heeft de hele dag geregend en de laatste 30 kilometer van de etappe ging door een rio die vol water stond. We zijn doorweekt. Alles is nat: jas, broek, laarzen. Gelukkig slapen we binnen in militaire barakken, want het is hier best koud.”

Pas in die rio kon Husseini de Rus Karyakin passeren, die voor hem was gestart en er op de snelle paden blijkbaar graag een wedstrijdje van wilde maken. “Ik heb 100 kilometer achter hem gezeten en was sneller dan hij, maar hij vertikte het om me er langs te laten. Pas in het laatste deel kon ik er langs en het tempo opvoeren. Ik had zeker de snelheid om de etappe te winnen.”

Foto: Dakar. com