Dakar 2014 is zwaar en vol gevaar, de grafiek

Uitvallers.jpg
Een jaar geleden vond Tom Colsoul dat de moeilijkste rally ter wereld een wedstrijd voor mietjes was geworden. En Colsoul was niet de enige die opriep om de rally weer zwaarder te maken. A.S.O. heeft goed naar hem en zijn collega's geluisterd. Misschien een beetje té goed?

Vrijdag was Henk Knuiman er in zijn gesprek met Marcel Vermeij in Salta duidelijk in: “Dit is de zwaarste Dakar Rally sinds we naar Argentinië zijn verhuisd. Ze slopen je. Voor een vergelijkbaar zware Dakar moeten we terug naar Afrika.”

A.S.O. had vooraf aangekondigd dàt het zwaarder zou worden dit jaar. Tastbaar bewijs vooraf was de bekendmaking van de lijst met afstanden van stages die gemiddeld 50 kilometer langer werden. Niet alleen betekent dat langer geconcentreerd racen, het betekent ook een kortere nachtrust en daarmee minder hersteltijd voor het lichaam.

Veel rijders noemen ook de hitte in de eerste dagen een factor die het extra zwaar maakte. Sommigen spreken over de collega's die soms in paniek om water vroegen, maar genegeerd werden, omdat iedereen daar zuinig op was. Mede daarom, te veel uitgedroogde rijders, werd donderdag de special eerder afgeblazen, wat achteraf gezien een hele verstandige beslissing bleek.

Concreet per categorie zijn de uitvallers per categorie op dit moment:
89 motoren = 51%
23 quads: = 58%
65 auto's = 44%
16 trucks =23%

Het grafiekje helemaal boven geeft de aantallen deelnemers die per dag aan de start stonden, deze Dakar en een jaar geleden. De verschillen zijn duidelijk. Daarnaast is duidelijk dat als de tweede week even zwaar wordt als de eerste er zo ongeveer drie trucks, twee auto's en één motor aan de finish in Valparaisio staan. De podiumceremonie zal dan met een kwartiertje gedaan zijn. Laten we hopen op een Brabants kwartiertje.