Halverwege Dakar Rally 2014: de auto's

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2014_11-website_Erik_van_Loon_Dakar_Rally_2014.jpg
De Dakar Rally is halverwege. Tijd om de balans in het autoklassement op te maken. De Mini's blijken zoals verwacht dominant en bezetten nu plaats een, twee en drie. De tegenstand van De Villiers en Sainz is echter nog niet gebroken en ook twee Poolse Toyota's dringen aan. En hoe doen de Nederlanders het?

Hieronder bespreken we de eerste week van de équipes in de top van het klassement en de Nederlandse auto's.

X-raid - Mini All4Racing
1e   N° 304 Nani Roma / Michel Perin 22h11'28
2e   N° 307 Orly Terranova / Paulo Fiuza +30'30
3e   N° 300 Stéphane Peterhansel / Jean-Paul Cottret+33'23
5e   N° 301 Nasser Al-Attiyah / Lucas Cruz +1h22

8e   N° 309 Krzysztof Holowczyz / Konstatin Zhiltsov +2h28
11e N° 330 Federico Villagra / Jorge Perez Companc +2h49

Vijf Mini's van X-raid in de top-10 en de eerste drie op het voorlopige podium. Daarnaast zijn alle elf Mini's nog in de wedstrijd. Het team had al bewezen dat de auto's uiterst degelijk zijn en met een aantal van de beste rijders in het veld achter het stuur is deze tussenstand voor X-raid niet verwonderlijk.

Titelverdediger Peterhansel had de eerste dagen veel last van lekke banden en verloor op dag drie veel tijd. Nasser All-Attiyah zat in de groep op donderdag die navigatieproblemen had en liep daar een uur straftijd op. Zodoende leidt nu de coureur die alle dagen èn snel èn vrijwel foutloos reed: Nani Roma. Datzelfde snelle en foutloze kan ook gezegd worden van de Argentijn Orly Terranova. Hij rijdt iedere dag top-zes en lijkt nog weinig problemen te kennen.

De eerste vier Mini's maken allemaal kans op de eindzege, al zijn de papieren van de eerste drie uiteraard het beste. Ze zijn echter nog niet snel genoeg geweest om echt afstand te nemen van hun concurrentie, dus zullen er in de tweede week weer flink voor moeten gaan zitten. 

Imperial Toyota - Toyota Hilux
4e N° 302 Giniel de Villiers / Dirk von Zitzewitz +40'54

De Villiers had een slechte start van de Dakar. Op stage 1 ging het na 30 kilometer al mis met zijn stuurbekrachtiging. Hij moest tempo minderen en zelfs even stoppen en liep daar direct al een kwartier achterstand op. Hij twijfelde zelfs openlijk of de Toyota het einde van de rally wel zou gaan halen.

De dagen erna gng alles grotendeels goed en kon De Villiers zich weer vooraan melden. Resultaat is een voorlopige vierde plaats op 40 minuten van leider Roma. Nu zijn 40 minuten in een week bij wat foutjes van je tegenstander mogelijk wel in te lopen. Probleem voor Giniel is wel dat alle drie de Mini's vóór hem dan moeten falen en de vraag is of dat gaat gebeuren.

Toch is De Villiers nog steeds een volle kandidaat voor podium en eindzege, al moet de pechvogel dan ook een keer bij X-raid binnenvliegen.

SMG - SMG Buggy
6e N° 303 
Carlos Sainz / Timo Gottschalk +1h59'38

Carlos Sainz won de lange stage 4, maar verloor de dag ervoor en erna veel terrein, vooral met navigeren. Net als Al-Attiyah kreeg hij donderdag een uur straftijd. En in de top van het klassement zijn dat dure uren.

Sainz lijkt het iets rustiger aan te doen dan in zijn jaren met Volkswagen, ook omdat hij zich bewust is dat zijn buggy nog niet zo doorontwikkeld en onverwoestbaar is als de Mini's. Meer duinen in het tweede deel van de rally in Chili zouden echter in zijn voordeel kunnen zijn. Sainz is daarom net als iedereen hierboven nog gewoon kandidaat voor de eindzege.

Team Great Wall - Great Wall Haval
N° 306 Carlos Sousa / Miguel Ramalho
10e N° 315 Christian Lavieille / Jean-Perre Garcin +2h48

Sousa's Dakar Rally 2014 was kort maar krachtig. Hij won stage 1, naar eigen zeggen omdat het te heet was in hun auto en hij zo snel mogelijk kaar wilde zijn. Op dag twee ging na 33 kilometer de turbo stuk. Sousa kwam uiteindelijk aan de finish, maar verscheen dinsdag niet meer aan de start.

Teamgenoot en zeer ervaren Fransman Christian Lavieille rijdt een solide Dakar en staat momenteel 10e na eerder deze week drie dagen lang plaats zeven te hebben bezet. Ook hij moest in de lastige etappe op donderdag terrein prijsgeven. Lavieiile kent weinig uitschieters, niet naar boven en niet naar beneden en maakt goede kans zijn achte plaats van 2011 te evenaren of te overtreffen.

XDakar - HRX Ford
17e N° 325 Erik van Loon / Wouter Rosegaar

Erik van Loon had één dag dikke pech, maar en zat er de andere dagen heel goed bij. Een keer zevende, twee keer tiende een een keer twaalfde is op zes stages een nette score. Je rijdt dan rond tussen de top van het veld, die op zich nog wel wat sneller zijn, maar evengoed navigatiefouten maken en steken laten vallen.

Een kapotte mutiriem op stage twee kostte het duo drie uur, wat op de huidige ranglijst elf plekken scheelt.

Met de vorm en het vertrouwen van de laatste dagen mogen we zeker hopen op nog een of meerdere top-10 plaatsen in de etappes in week twee. In het algemeen klassement plaatsen winnen zal daarbij mede afhangen van de fouten van de rijders voor hen.

RG Motorsports - HST Gordini
28e N° 305 Robby Gordon / Kellon Walch

Het optreden van de Amerikaanse spektakelmaker was teleurstellend deze week. Nog voordat de eerste special startte had de nieuwe oranje Gordini een probleem in zijn brandstofsysteem en Gordon moest door een Hongaarse Toyota naar de finish worden gesleept. De twee dagen erna leek hij sterk op de weg terug, maar het lukt Gordon niet om het de Mini's moeilijk te maken.

Met alle afgevallen delen van de body van de auto, inclusief de beweegbare achtervleugel, is de Gordini nu wel een stuk lichter geworden. Ga er dan ook maar vanuit dat hij in de duinen van Chili volle bak zal gaan om een dagzege te pakken. 

Riwald Dakar Team - HRX Ford
43e   N° 326 Erik Wevers / Fabian Lurquin
115e N° 311 Bernhard ten Brinke / Matthieu Baumel
N° 333 Gert Huzink / Pascal Maimon

Het was bepaald geen droomstart voor Riwald als team, individueel was er wel succes voor Erik Wevers die opende met twee twaalfde plaatsen en een achtste. De negende positie overall na drie dagen was het resultaat. De vierde dag kreeg hii serieuze panne aan de dynamo, moest op sleeptouw worden genomen door Eimbert Timmermans en viel terug naar plek 55. 

Bernhard ten Brinke kreeg op de tweede dag problemen met een aandrijfas en verloor zoveel tijd dat ook zijn uitzicht op een topklassering direct verkeken was. Met een 17e en 12e positie de laatste twee dagen klimt hij wel steeds verder in de startopstelling.

Zowel Erik Wevers al Bernhard ten Brinke hebben nog alle kansen in de tweede week om met top-10 klasseringen hun Dakar glans te geven en gezien de berichten uit het bivak lijken ze daar ook alles voor te gaan doen.

Gert Huzink hebben we deze week helaas het meeste gezien op foto's waarop hij en zijn crew de auto van de proef haalde en hun reis probeerden te volgen richting karavaan. Stage 2 was voor Huzink, net als voor velen, een vroege spelbreker. Een steen doorboorde de leiding van de oliepomp en beëindigde, na veel vijven en zessen, ook het rally-avontuur voor Huzink en Maimon. Het avontuur als uitvaller moest daar nog gaan beginnen...

Maxxis Super B Dakar Team - Gokobra Buggy
44e N° 347 Tim Coronel +12h19

Tim is bezig met een prima Dakar en lijkt het in ieder geval technisch goed voor elkaar te hebben. Eén dag was het wel even ècht zwaar. Vastgereden in de snikhete duinen, niemand die stopte en Tim die het even zwart voor de ogen werd. Maar Coronel lukte het weer om te gaan rijden en teammaat Kees Koolen gaf het laatste rukje naar de finish.

Grotere wielen, een goed team en inmiddels behoorlijk wat Dakar-ervaring zouden Tim zijn zevende finish in zeven Dakar Rally's moeten kunnen bezorgen, met ls bonus weer de overwinning in zijn solo-klassement.

ProDakar/HAN
60e N° 431 Gerard List / Jan Mooij

De HAN-auto met afwisselend Gerard List en Jan Mooij achter het stuur hobbelt gestaag door de Dakar Rally. Er zijn wel wat technische problemen geweest, maar die konden tot dusverre goed verhopen worden. Het team rijdt puur op het uitrijden van de rally zonder ambities voor het klassement. Als ze daaraan vasthouden ligt een finish bij de eerste 50 in het verschiet.

Go2Dakar
89e N° 410 Henk Theunissen / Edwin van der Vegt / Henk van Steenbeek
Dodge Ram
N° 435 Willem Kien / Jos Schotanus
Jeep Wrangler

Dakar 2014 begon niet goed voor Go2Dakar. Net voor de finish van stage 1 kreeg de Dodge al een probleem, wat niet noodlottig was, maar al wel de eerste nacht doorhalen voor het team betekende. Stage 2 werd wèl het Waterloo van de Jeep met Willem Kien en Jos Schotanus. In de zware duinen bij Nihuil moest de Dodge er aan te pas komen om de Jeep verder te krijgen, maar uiteindelijk moest alsnog wel de aandrijving van de Jeep zelf gerepareerd worden. Met man en macht werd dat voor elkaar gekregen, maar de tijd om de volgende start te bereiken was onvoldoende volgens de organisatie en de Jeep lag daarmee uit de race.

De Dodge gaat nu proberen hetzelfde te doen als vorig jaar: finishen. Er is vooralsnog geen enkele reden om eraan te twijfelen dat ze dat gaat lukken. 

Bastion Hotels - Totota RAV4
N° 542 Maik Willems / Rob van Pelt sr

Lang lee het goed te gaan met debutant Willems en zijn ervaren navigator Van Pelt. Eergisteren deed echter een opeenstapeling aan technische problemen en de onmogelijkheid om op tijd de juiste onderdelen te vinden het duo de das om. Maik Willems kijkt alweer vooruit naar 2015.

Fast & Speed - Volvo Buggy
N° 392 Ebert Dollevoet / Marcel Snijders

In stage 5 strandde de buggy in de duinen en wilde niet meer verder. Na urenlang sleutelen en wachten in de verzengende hitte werd uiteindelijk toch de auto gerepareerd. Wat niet meer ging lukken was op tijd bij het volgende bivak aan te komen. De zesde start van Ebert Dollevoet in een Dakar Rally resulteerde daarom helaas weer in een opgave. 

Overdive Racing - Toyota Hilux
N° 335 Peter van Merksteijn / Eddy Chevaillier

Het zit Peter van Merksteijn niet mee. Zijn derder Dakarpoging strandde op KM 90 in stage 2, toen de aandrijflijn van de Overdrive Toyota Hilux niet meer verder wilde. Een revanche voor 2015, samen met zoon Peter junior, is al aangekondigd.

Foto: Team XDakar. Meer foto's van hen vind je op hun pagina op Flickr.