Riwald Dakar Team solide door vijfde etappe

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2014_10-website_Ten_Brinke_Riwald_Dakar_Team_Stage_5_Highres.jpgHet Riwald Dakar Team heeft na de zware vierde etappe de weg naar boven weer gevonden. Bernhard ten Brinke en Erik Wevers kenden op dag 5 van de Dakar Rally geen grote problemen, in tegenstelling tot diverse concurrenten. Wel zorgden de enorme zandduinen en de hoge temperaturen voor de nodige uitdagingen. De HRX Fords sloegen zich daar zonder al te veel moeite doorheen.

Bernhard ten Brinke (foto boven) vertrok laat en kreeg te maken met enorme stofwolken, opgeworpen door de rijders voor hem. Daardoor was het zicht zeer beperkt en reed de snelle Nederlander zich vast, wat resulteerde in een tijdverlies van zo'n acht tot tien minuten: “Verderop in de etappe zag ik Tim Coronel vaststaan. Ik wilde hem helpen maar daardoor kwam ik zelf vast te staan. Gelukkig kwam Eimbert Timmermans van XDakar langs om me uit het zand te trekken. Hij trok me omhoog, tot bovenop de bult. Daar zagen we vier gestrande Mini's. Eimbert besloot ons een paar bulten verder te trekken! Het tweede deel van de proef ging soepel: ik had vrij zicht, kon flink wat auto's inhalen en we konden lekker doorrijden. Ik hoop me de komende dagen weer langzaam omhoog te werken in het klassement.”

Zoektocht
Teamgenoot Erik Wevers (foto beneden) koos voor een behoudende aanpak in de zeer lastige etappe: “We stonden een paar keer vast, maar verder ging het soepel, de snelheid was prima. Helaas misten we een waypoint, het was erg onduidelijk waar deze zich bevond. Meerdere toprijders reden er rond, op zoek naar dit waypoint. Achteraf bleken er twee rio's te zijn in plaats van één. Daardoor kregen we een tijdstraf van een uur.”

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2014_10-website_Wevers_Riwald_Dakar_Team_Stage_5_Highres.jpg