Maxxis Super B-truck weer als wegenwacht

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2014_08_Chilechito_Dakar2014_0801_312.jpg 

Kees Koolen, Jurgen van den Goorbergh en Gijs van Uden hebben in de vijfde etappe weer voor wegenwacht gespeeld. De Maxxis Super B-truck kwam over de finish met de Gokobra-buggy van Tim Coronel op sleeptouw. Zelf kwamen de mannen ongeschonden door de ingekorte proef en schreven de 39ste tijd.

Uit veiligheidsoverwegingen besloot de organisatie om de oorspronkelijk 527 kilometer lange proef in te korten met 100 kilometer. Volgens Jurgen van den Goorbergh, de navigator in de Maxxis Super B-truck, was dat geen overbodige luxe. Zij kwamen iets voor 22.00 uur lokale tijd uit de special. “Geen overbodige luxe dat ze het hebben ingekort, want allemachtig, wát was het heet vandaag. Nog 100 kilometer was voor heel veel deelnemers te veel geweest”, meende hij. “Het was een slagveld onderweg. Voor ons was de route op zich redelijk te doen. Er zaten wel lastige stukjes in, maar we zijn er zonder al te grote problemen doorheen gekomen.”

In het tweede gedeelte van de proef kwamen de mannen teamgenoot Tim Coronel tegen, die problemen had met zijn buggy, en sleepten hem het laatste stuk naar de finish. De truck had Coronel eerder op de dag ook al getrokken, maar toen brak de sleepkabel. Ook Bernhard ten Brinke had Coronel nog eventjes op sleeptouw.

“We hebben onderweg nog aardig wat mensen geholpen”, vertelt Van den Goorbergh. “We zijn zelfs omgedraaid toen we zagen dat de Optimus-buggy vast zat. De piloot daarvan, Albert Llovera, zit in een rolstoel en we konden het de navigator niet aandoen om in deze hitte in zijn eentje de boel weer los te krijgen.”