Brouwers geniet van ‘supermooi dagje’

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2014_08_Chilechito_Dakar2014_0801_278.jpg 

Overal kraakt en piept het, maar Jack Brouwers tokkelde ook in de vierde etappe overal rustig doorheen. Van afzien was in de cabine van de JB Trading-truck geen sprake. Integendeel: “Het was een supermooi dagje. Ik heb echt genoten.” Brouwers finishte keurig als 20ste.

Met 657 kilometer was het een lange proef, maar “ontzettend mooi, met rivierbeddingen, canyons, prachtige paden.” Brouwers had wel in de gaten dat lang niet iedereen er zo blij mee was. Al in het begin van de proef stonden hij en zijn mannen bij Jan Lammers, die een gat in de carter had. “Dat zag er echt niet best uit, maar wij konden hem niet helpen.”

Een eind verderop kwam Brouwers Wuf van Ginkel tegen. “Die had de cabinesteunen kapot, maar die konden we niet helpen. Onze Ginaf heeft net andere cabinesteunen dan die van Wuf. Dus daar zijn we ook niet zo lang blijven staan.” In het tweede deel van de proef werd nog halt gehouden bij Frits van Eerd, die ook (onder meer) de carter kapot had. “Die hebben we 20 liter olie gegeven, zodat hij het bivak kon bereiken.”

et slagveld overziend kon Brouwers alleen maar concluderen dat het met hem goed gaat. “Geen gekke dingen doen en blijven rijden. Het blijkt te werken. Morgen is weer een lange dag, met veel zand deze keer. Prima, we zien wel wat we tegenkomen en hoe het gaat. Elke dag is er weer eentje.”