Tim Coronel: Het was vandaag een echte Dakardag'

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2014_08-website_Tim-helpt-Bernhard.jpg
Tim Coronel heeft ook tijdens de 4de etappe van San Juan naar Chilecito een prima dag meegemaakt. Coronel kwam in iets meer dan 8 uur als 52ste algemeen en als 3de Nederlander over de finish. Ook in het soloklassement doet Coronel goede zaken en gaat hij na 4 etappes aan de leiding. Ondanks de prima prestatie maakte Coronel wel weer het nodige mee onderweg.

"Het was vandaag een echte Dakardag", begint Coronel zijn verhaal. "Ik kreeg problemen met mijn stuurkolom, heb wat moeten zoeken naar een elektrisch probleem en ook de motor van de buggy had het nog even moeilijk met het vele water waar we doorheen moesten vandaag, maar verder was het een echt een mooie dag. Ik kon de problemen allemaal zelf verhelpen, al was ik wel even bezig met het zoeken naar het elektronische probleem. 

Tijdens het grootste gedeelte van de etappe kenden Coronel weinig problemen al kon dat niet van iedereen gezegd worden. "Ik kwam Erik Wevers tegen onderweg die ook stilstond met een elektrisch probleem. Ik ben even gestopt om te kijken of ik ze kon helpen, maar de problemen leken te groot en dus ben ik maar verder gereden. Vlak voor het einde van de etappe stond Bernhard ten Brinke met een lekke band. De velg was zo beschadigd dat hij deze niet van de auto af kreeg. We hebben het geprobeerd met een spanband en veel kracht, maar het mocht helaas niet baten. Toen ik niets meer kon doen ben ik doorgereden naar de finish"

Dat het een zware editie van de Dakar Rally is ziet ook Coronel: "Het lijkt wel of de organisatie wil dat de helft voor de rustdag al uitgevallen is ofzo. Het is niet normaal wat een slagveld na pas vier dagen. Ikzelf ben er tot nu toe nog goed vanaf gekomen en heb eigenlijk geen problemen, maar het blijft Dakar, dus dat kan zo ineens anders zijn. Morgen staat er weer een lange dag op het programma dus ik ben blij dat ik weer op tijd binnen ben, maar het was wel een echte Dakardag vandaag."

Foto: Twitter Bernhard ten Brinke