Henk Knuiman beste Nederlander in zware vierde etappe

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2014_08-website_Knuiman_Stage_4.jpg
Henk Knuiman van het HSF Logistics Henstek Rally Team is in de vierde etappe van de Dakar Rally als beste Nederlander geeindigd. De rijder uit Wijchen weerde zich ondanks de loodzware omstandigheden kranig en kwam als drieentwintigste over de finish.

De etappe liep van San Juan naar Chilecito en was 563 kilometer lang met daarin een special stage van 353 kilometer. Het was tevens de tweede dag van de eerste etappe. Henk had zich voorgenomen om tijdens deze dag niet al te grote risico’s te nemen en vooral zijn banden te sparen. Tijdens de etappe waren zijn banden compleet glad en hierdoor moest hij goed geconcentreerd blijven rijden omdat de motor op de stenen ineens uit kon breken.

Het rijden ging de hele dag lekker met Henk. Wel heeft hij even een keer moeten zoeken en heeft hier iets tijd verloren. Ook tijdens deze vierde etappe was het traject weer pittig te noemen. Er zaten een aantal moeilijke obstakels en sommige gedeeltes leken wel op extreme enduro.

Netjes rijdend zette hij door en kwam op een nette drieentwintigste plaats over de finish. Ook in het klassement staat de rijder uit Wijchen nu op een drieentwintigste plaats. De zware etappes zijn nog niet voorbij want ook vandaag staat Henk een hele zware vijfde etappe te wachten. De etappe loopt van Chilecito naar Tucuman en is maar liefst 911 kilometer lang met een special stage over 527 kilometer.