Voorbeschouwing Dakar Rally 2014: de auto's

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2014_vooraf_X-raid_Orly-Terranova-Shakedown-Dakar-2014.jpg
Er doen 147 auto's mee aan de Dakar Rally, waarvan er elf door Nederlanders worden bestuurd. Het wordt steeds competitiever in de voorhoede van de Dakar Rally: de eerste 37 auto's op de startlijst zijn als auto top-10 waardig. Elf van die 37 auto's zijn Mini's.

Is het een vooraf gelopen koers met een Mini als winnaar? Of mogen we aan de kop van het Dakarveld een serieuze competitie verwachten met inbreng van de snelste Nederlanders?

Hieronder bespreken we de équipes die normaal gesproken het meest in de top-10 te zien zullen zijn plus de Nederlandse auto's, van wie een aantal ook tot de eerste groep behoort. Van voor naar achteren:

X-raid
N° 300 Stéphane Peterhansel / Jean-Paul Cottret
N° 301 Nasser Al-Attiyah / Lucas Cruz

N° 304 Nani Roma / Michel Perin
N° 307 Orly Terranova / Paulo Fiuza
N° 309 Krzysztof Holowczyz / Konstatin Zhiltsov
En vele anderen...

Peterhansel-Mini.jpg

De winnende auto van 2012 en 2013 heeft zich driftig voortgeplant met een elftal aan Mini's als resultaat. De basis voor de Mini, de BMW X3CC, completeert als 12e auto het Duitse team X-raid. Over de Mini zelf zijn geen spectaculaire wijzigingen gemeld. Er wordt het hele jaar mee geracet en getest. De enorme hoeveelheid aan informatie die dat oplevert maakt dat de auto's steeds verder geperfectioneerd kunnen worden. 

Uiteraard zijn de toprijders van X-raid kandidaten voor de eindzege. Elfvoudig Dakarwinnaar Stéphane Peterhansel is de topfavoriet, maar ook de Mini's van Nani Roma en nieuwste aanwinst Nasser Al-Attiyah maken kans op het hoogste treetje op het podium. Andere nieuwe rijder is de Argentijn Orly Terranova. Bij afwezigheid van zijn genoemde teamgenoten won hij in oktober de OiLibya Rally van Marokko en is zeer gemotiveerd om in zijn thuisland èn in de beste beschikbare auto te gaan scoren. Hij is te herkennen aan de oranje Mini.

Imperial Toyota
N° 302 Giniel de Villiers / Dirk von Zitzewitz
Toyota Hilux

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2014_vooraf_Toyota-SA_Toyota_Imperial_South_Africa_show_01.jpg

De combinatie uit Zuid-Afrika en Duitsland heeft alle kans om in 2014 de Dakar te winnen. Ze waren al tweede in 2011, derde in 2012, tweede in 2013 en in 2009 al een keer winnaar, toen in een Volkswagen.

De in Zuid-Afrika ontwikkelde 4WD Toyota is nu in het derde jaar en in 2013 lichter gemaakt en uitgerust met een nieuwe Lexus V8-motor. Er is afgelopen jaar weliswaar uitgebreid mee getest in zwaar terrein, De Villiers zelf heeft in 2013 weinig rally's gereden, naar eigen zeggen omdat hij budget miste. Ook is het de vraag hoe dicht zijn nieuwe teamgenoot debutant Leroy Poulter achter De Villiers kan komen. Die heeft startnummer 323 en staat dus een flink stuk achter De Villiers.

Toch mag verwacht worden dat het Toyota-'bakkie', zoals de Zuid-Afrikanen hun pick-ups noemen, zich vanaf het begin in de top-3 zal melden.

SMG
N° 303 
Carlos Sainz / Timo Gottschalk
N° 312 Ronan Chabot / Gilles Pillot
SMG Buggy

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2014_vooraf_Sainz_P-20131118-00198_HiRes_JPEG_24bit_RGB.jpg

Voor 2014 heeft 'El Matador' aansluiting gezocht bij de Franse bouwer van Dakar-buggy's Philippe Gache (Team SMG). Sainz zal een zesliter V8-aangedreven 2WD buggy besturen met naast hem de ervaren Duitse navigator Timo Gottschalk. Een tweede exemplaar is voor de Fransman Ronan Chabot, die met tien Dakarstarts en een zevende plaats overall dit jaar ervaren genoeg mag worden geacht om dicht achter Sainz te kunnen blijven rijden.

Uiterlijk is de buggy een verdere ontwikkeling van een gedegen ontwerp van SMG dat al tien jaar tussen de 10e en 20e positie in de Dakar meerijdt, met de zevende plaats van Chabot dit jaar als uitschieter naar boven. Nieuw dit jaar is een soort vin op de achterkant, die doet denken aan sommige Formule 1's in de afgelopen jaren en het resultaat is van meer aërodynamisch testen dit jaar.

De doelstelling van SMG is duidelijk: de Dakar Rally winnen met Carlos Sainz. Sainz zelf vindt een podium al een topprestatie, afgemeten aan het enorme verschil in budget tussen SMG en een fabrieksteam.

RG Motorsports
N° 305 Robby Gordon / Kellon Walch

HST Gordini

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2014_04-Rosario_Dakar2014_0401_131.jpg

Veel hebben we al geschreven over de Amerikaanse smaakmaker Robby Gordon. Het Hummer-tijdperk is voorbij en een nieuwe auto is geboren. Naar eigen zeggen is zijn HST Gordini gebaseerd op de Super Stadium Trucks, die feitelijk een buizenframe zijn met een V8 voorin en de aandrijving alleen achter.

Maar ondanks alle prachtige foto's en mooie verhalen over de ontwikkeling van de auto is er nog geen enkele rally mee gereden. Nou mag van Gordon mag verwacht worden dat hij met zijn ervaring een topauto kan bouwen, een nieuwe competitie-auto zonder echte testkilometers blijft een risico.
Daarnaast heeft Robby Gordon een groot nadeel ten opzichte van zijn concurrenten: hij heeft geen teamgenoten. Bij panne is zijn wachttijd meestal veel langer dan bij de teams met meer auto's, wat nou precies het verschil tussen winst en verlies kan maken. Desalniettemin is Gordon een kandidaat voor het podium en zijn er minimaal dagzeges van hem te verwachten.

Team Great Wall
N° 306 Carlos Sousa / Miguel Ramalho
Great Wall Haval

fotorally16.jpg

De reeks aan finishposities in Dakar van Carlos Sousa is indrukwekkend. Na zijn eerste deelname, waarbij uitviel, werd hij achtereenvolgens 5e, 5e, 4e, 7e, 7e, 7e, 6e, 6e en in 2013 ook weer 6e.

Precies om die reden contracteerde het Chinese Great Wall de constante Protugees drie jaar geleden om met hen de Great Wall Haval te ontwikkelen. Het begin van de auto was er al: de BMW X3CC van X-raid, waar een Chinese body omheen is gebouwd. Het team is uiterst professioneel en heeft veel ervaring van de gevestigde Dakarwereld ingehuurd

Verder kunnen we kort zijn. De cijfers zeggen genoeg: Carlos Sousa finisht in de top-10, ergens rond de 5e, 6e of 7e plaats.

Ford Racing
N° 308 Lucio Alvarez / Bernardo Graue
Ford Ranger

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2014_vooraf_Ford-SA_Ford_test_Namibi_1.jpg

Het Ford-project komt voort uit het Zuid-Afrikaanse Toyota-project. Met een deel van dat concept èn van de kennis is een nieuwe auto gebouwd en een nieuw team samengesteld voor de Dakar Rally en andere ofroad-rally's. Ook uiterlijk lijkt de Ford op de Toyota en beiden hebben een V8 die alle vier de wielen aandrijft.

De Argentijnse coureur Lucio Alvarez is aangetrokken als eerste rijder. Het wordt zijn vierde Dakar. De eerste was op een quad in 2010, maar die was na etappe vier al voorbij. Daarop begon het avontuur met Toyota, waarmee hij 15e, 5e en 10e werd. Het doel van Ford en Alvarez is top-5, wat voor een nieuwe auto een knappe prestatie zou zijn.

Mitsubishi Petrobras
N° 310 Guilherme Spinelli / Youssef Haddad
Mistubishi ASX

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2014_vooraf_Spinelli_Spinelli_Haddad_Dakar_2014.jpg

Spinelli startte vijf keer aan de Dakar Rally en reed deze twee keer uit. Hij werd tiende en negende in 2010 en 2011, beide keren in een Mitsubishi Racing Lancer, dezelfde ex-fabrieksauto, waarvan er ook een aantal naar Nederland is gekomen.
Met de steun van Mitsubishi Brazillië en 's-lands grootste oliemaatschappij Petrobras kon er daarna een nieuwe auto worden gebouwd, die qua uiterlijk is gebaseerd op het productiemodel de ASX.

De eerste resultaten met de nieuwe auto in 2012 waren bemoedigend: 'Guiga' werd derde in de Rally van Marokko en tweede in de Rally dos Sertões.
Het grote werk dat er op volgde, de Dakar Rally 2013, verliep minder voorspoedig. Spinelli en Haddad strandden in de extreme achtste etappe midden in het water. Ze lagen op dat moment 15e in het klassement.

Het Braziliaanse duo heeft veel rally's gereden in 2013 en werd onder andere tweede achter Peterhansel in de zware Rally dos Sertões in thuisland Brazilië. Ook werd de Dakar Series-wedstrijd Desafio Inca gewonnen, al was daar de tegenstand op topniveau minder serieus. Hoe dan ook, Spinelli is een volwaardige top-10 kandidaat en een volle concurrent van de Nederlanders hieronder.

Riwald Dakar Team
N° 311 Bernhard ten Brinke / Matthieu Baumel
N° 326 Erik Wevers / Fabian Lurquin
N° 333 Gert Huzink / Pascal Maimon
Ford HRX

b_600_0_16777215_00_images_03-OILIBYA-MAROC_2013_02-Stage-2_Oilibya2013_Leg2_0010.jpg

In 2011 werd het project gestart waarbij de toenmalige ex-fabrieks-Mitsubishi's werden gekocht om deze in eigen beheer verder te ontwikkelen. De auto's zijn bij WeversSport in drie jaar tijd getransformeerd naar de Ford HRX. De V6 van Mitsubishi werd een Amerikaanse V8, als gevolg waarvan ook veel andere zaken werden gewijzigd.

De eerste Dakar was die van 2012, waarin Ten Brinke een knappe achte plaats overall scoorde. Erik Wevers debuteerde als 33e algemeen en Gert Huzink lag 14e overall, toen hij in de tiende etappe rolde en vanwege nekklachten bij zij navigatrice moest opgeven.

Afgelopen Dakar moest Ten Brinke overslaan, maar Erik Wevers en Gert Huzink namen de honneurs prima waar toen ze halverwege de rally zevende en 33e lagen. In de tiende etappe ging het voor beide rijders echter op eenzelfde manier mis. Ze raakten van de weg, waarbij Wevers' auto uitbrandde en die van Huzink later onherstelbaar beschadigd bleek.

Afgelopen jaar werd er weer veel verbeterd en getest met als laatste test de OiLibya Rally van Marokko afgelopen november. Bernhard ten Brinke bewees daar dat de snelheid van de HRX Ford minimaal vergelijkbaar is met die van de Mini's. Toch was het een Mini, die van de Argentijn Orly Terranova, die de rally won, omdat die vrijwel foutloos reed en geen brokken maakte.

Een of misschien wel twee auto's in de top 10 is een gezond doel voor het Riwald Dakar Team. Een hogere positie of zelfs het podium is ambitieus, maar niet onrealistisch. De achtste plek van Ten Brinke in 2012 en de zevende positie voor het uitvallen in 2013 van Wevers, opgeteld bij zeker ook een grotere ervaring als team, maken dat de snelle Nederlandse HRX Fords zich met de absolute top moeten kunnen gaan meten.

XDakar
N° 325 Erik van Loon / Wouter Rosegaar
HRX Ford

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2014_vooraf_Preproloog_AdHoeks_IMG_2191.jpg

Van de Nederlanders met auto's die in de top 10 kunnen rijden is Erik van Loon de meest ervaren coureur. Hij staat op 5 januari voor de zesde keer aan de start, moest twee keer opgeven, maar scoorde in 2011 met een elfde plaats overall een geweldig resultaat. Naast hem zit Wouter Rosegaar die al zijn zeven Dakar Rally's als navigator de finisht bereikte: vier keer naast Tonnie van Deijne in een Mitsubishi en drie keer naast Peter van den Bosch in een DAF truck.

De auto van Erik van Loon is vrijwel identiek aan die van het Riwald Dakar Team. Net als de auto's van Ten Brinke, Wevers en Huzink wordt deze geprepareerd bij Wevers Sport, maar het test- en wedstrijdschema in aanloop naar de Dakar Rally ging deels gescheiden. De geluiden door het jaar heen leken misschien niet altijd even positief, maar dat geeft ook aan hoe intens er met de auto getest is en hoe hoog de eisen zijn die Van Loon stelt. Bij de preproloog was hij de snelste, wat geen enkele indicatie is voor Dakar, maar wel bevestigde dat het gevoel goed is.

Een inschatting van het resultaat is dan ook niet anders dan bij de rijders hierboven: top 10 is goed mogelijk en nog hoger is niet onmogelijk.

Overdrive Racing
N° 335 Peter van Merksteijn / Eddy Chevaillier – Overdrive Racing
Toyota Hilux Pickup

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2014_vooraf_Merksteijn-Dakar.jpg

Voor de derde keer staat Peter van Merksteijn aan de start van de Dakar Rally. In 2009 kreeg hij last-minute de kans om in een BMW X3CC van topteam X-raid te starten. Samen met zijn Belgische navigator Eddy Chevaillier werden de eerste dagen nette tijden neergezet, totdat op dag vijf de BMW op de proef in brand vloog en de Dakar voor beide heren voorbij was.

Een jaar geleden stond het duo weer aan de start, maar ditmaal met een langere voorbereiding met meer wedstrijdkilometers. Na een 16e en 19e plaats in de eerste twee etappes ging het op dag drie fout. De Toyota klapte vol op een steen die niet werd gezien en was de rol die daarop volgde onherstelbaar beschadigd.

Dit jaar moet het scheepsrecht worden voor Van Merksteijn en Chevaillier. De auto van het Belgische Overdrive heeft de potentie om in de top-10 te finishen en de heren zelf hebben nog meer dan in 2012 getest en geracet in onder andere de OiLibya Rally. Het hoofddoel voor Peter van Merksteijn is echter primair het uitrijden van de Dakar. En als hij doet bij de eerste 15 mag hij zeker niet klagen.

Maxxis Super B Dakar Team
N° 347 Tim Coronel 
Gokobra Buggy

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2014_vooraf_MaxxisSuperBDakarTeam_5T0Q3416.jpg

Tim behoort inmiddels tot de vaste inventaris van de Dakar Rally. Hij reed al zijn zes Dakars vanaf 2007 uit, wat zeker in de eerste buggyjaren niet vanzelf ging. Opgeven staat echter niet in Coronels woordenboek en linksom of rechtsom wist hij altijd weer het bivak te bereiken. Een finish overall als 36e in 2011 was zijn hoogste. Zijn doel voor deze Dakar Rally is de top-20.

De huidige GoKoBra buggy is een doorontwikkeling op het concept waar Tim en Jurgen van den Goorbergh vorig jaar mee reden. Grootste zichtbare verandering zijn de grotere banden: 31 i.p.v. 26 inch een jaar geleden, waarmee het hele jaar door uitgebreid getest is. Het geeft de buggy meer stabiliteit, waardoor om sommige ondergronden harder gereden kan worden.

Qua positie kijkt Tim zelf naar de top 25.  In dezelfde buggy reed Jurgen van den Goorbergh twee keer in de top 25 in de etappes. Tims hoogste dagposities lagen rond de 30e plaats. Bij het uitblijven van pech en de juiste back-up in de wedstrijd zou top 30 al een mooie prestatie zijn. Alles erboven is een topprestatie en een overall score van zeven finishes uit zeven Dakars brengt Tim in een steeds exclusiever gezelschap van coureurs.

Fast & Speed
N° 392 Ebert Dollevoet / Marcel Snijders

Volvo Buggy

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2014_vooraf_Dollevoet_Dollevoet-Snijders.jpg

Vier keer startte Ebert Dollevoet aan de Dakar Rally op twee wielen. De finish haalde hij echter nooit. Ditmaal moet het gaan gebeuren met een Volvo V8-buggy.

Ondernemer Ebert Dollevoet gooit na vier mislukte pogingen op de motor het roer om en gaat met een nieuw ontwikkelde buggy wederom het avontuur aan. Met de ervaren Marcel Snijders als navigator aan zijn zijde (zes finishes in zeven Dakar Rally's) en een V8 van Volvo op de achterwielen is finishen het hoofddoel in de Dakar Rally van 2014. De buggy is een Nederlands product van Fast & Speed, dat al meerdere successen boekte in de Dakar.

Go2Dakar
N° 410 Henk Theunissen / Edwin van der Vegt / Henk van Steenbeek
Dodge Ram
N° 435 Willem Kien / Jos Schotanus
Jeep Wrangler

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2014_vooraf_JAN8023.jpg

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2014_vooraf_DSC_6242.jpg

Een driemans-équipe in een grote Dodge Ram. De auto en de chauffeur, Henk Theunissen, hebben in 2012 al de finish van de Dakar Rally behaald. Met Philip Snoeck en Tom van Hoeven als co-piloten behaalde de Go2Dakar-ondernemer zijn eerste Dakarmedaille als 74e overall. Onderweg werden door Theunissen in de ware Dakarspirit veel vastzittende collega-rijders losgetrokken, waarmee de Dodge een graag geziene verschijning op de piste was.

Teamgenoten Willem Kien en Jos Schotanus moesten in diezelfde Dakar van twee jaar geleden opgeven met koppelingsproblemen. Zij reden in een Jeep Wrangler waar zij ook dit jaar weer in starten. De auto is inmiddels verder ontwikkeld en verbeterd en puur het uitrijden van de Dakar Rally zelf is het doel voor 2014.

De nieuwe navigator in de Dodge naast Henk Theunissen is Edwin van der Vegt, die in 2009 al in een GINAF de Dakar meemaakte. De monteursstoel wordt ingenomen door Henk van Steenbeek, voor wie het zijn debuut is.
Missie van de drie is om achter teamgenoot Willem Kien te blijven en hem assistentie te verlenen indien nodig. Het teamdoel is om met twee auto's aan de finish te komen. De plaats in het klassement is voor beide auto's van ondergeschikt belang.

ProDakar/HAN Team
N° 431 Gerard List / Jan Mooij
HAN

b_600_0_16777215_00_images_03-OILIBYA-MAROC_2013_02-Stage-2_Oilibya2013_Leg2_0259.jpg

Een project van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen en het ProDakar McRae Enduro-team waar jaren aan gewerkt is komt nu in de fase waar het altijd om ging: de Dakar. Chris Leyds ontwikkelde samen met de studenten autotechniek een auto, die afgelopen jaar debuteerde in de Silk Way Rally in Rusland.

Peter Merceij met Gerard List als navigator stuurde de auto naar een 32e plaats in de einduitslag. Het was na de ruim 2.000 kilometer testen een duidelijk teken dat het project op de goede weg zat. Met weer de nodige verbeteringen naar aanleiding van de lessen uit Rusland werd de auto ingeschreven voor de OiLibya Rally van Marokko afgelopen oktober. Het ging daar echter minder voorspoedig dan in Rusland. Er waren problemen op verschillende punten en de rally werd niet uitgereden.

Inmiddels staat het team zonder Peter Merceij, maar met Jan Mooij aan de start van de Dakar Rally. Gerard List, die de Dakar zowel tweemaal op de motor al in de auto uitreed, zal het stuur om en om gaan delen met Mooij. Mooij is zelf oud-student autotechniek en ervaren in de autocross en endurance circuitracerij.
Doelstelling van de HAN-équipe is simpelweg: finishen.

Bastion Hotels
N° 542 Maik Willems / Rob van Pelt sr
Totota RAV4

b_600_0_16777215_00_images_03-OILIBYA-MAROC_2013_02-Stage-2_Oilibya2013_Leg2_0234.jpg

Debutant in de komende Dakar is Maik Willems met als navigator Dakarveteraan Rob van Pelt sr. Het duo stuurde hun Toyota RAV4 in de Silk Way Rally van 2013 naar een keurige 22e plaats in de einduitslag. De test die er op volgde was de OiLibya Rally van Marokko, waar het duo weer finishte, ditmaal als 27e.

De onervarenheid van Willems wordt gecompenseerd door de schat aan ervaring van Rob van Pelt. Vijfmaal finsihte hij de Dakar op de motor en in 2010 werd hij 12e met een truck. Ook de auto van het stel heeft zich al bewezen in de Dakar en andere grote offroad rally's.

De finish halen is voor Willems als debutant de belangrijkste doelstelling. De kunst is om met het hoge startnummer niet te lang in het achterveld van de rally te blijven hangen. De paden zijn voor de achtersten het slechts en de kans om nòg verder achterop te raken is dan groot.