Edwin van Ginkel niet naar Dakar Rally

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2014_edwin-van-ginkel-1000.jpg
Edwin van Ginkel doet niet mee aan de Dakar Rally. De Scherpenzeler heeft vanmiddag de knoop doorgehakt. Van Ginkel haakt om medische redenen af.

"Na uitgebreid onderzoek is gebleken dat ik een nekhernia heb. Volgens de artsen is het niet verantwoord om aan de Dakar Rally deel te nemen. Ik kan het risico niet nemen door bijvoorbeeld met pijnstillers of een injectie te gaan rijden. Ik ben heel erg teleurgesteld. Het is een grote domper, maar het is niet anders.”

Edwin van Ginkel kreeg vorige week last van een arm. "De dokter dacht eerst aan een verrekking van de triceps. Later werd duidelijk dat het om een nekhernia gaat. Die blessure moet met rust genezen.”

Dinsdagmiddag had Van Ginkel een afspraak in het Meander ziekenhuis in Amersfoort. "Op de foto’s bleek de ernst van de kwetsuur. Ik voel het ook dat het niet goed zit. Daarop heb ik, na overleg met de neuroloog, definitief besloten niet te starten in de Dakar Rally."

"Te laat voor vervanger"

Edwin van Ginkel zou zijn debuut maken als wedstrijdrijder in het team van GINAF Rally Power. "Ik keek erg uit naar deze Dakar Rally. Voor ons was het een droom die uit leek te komen.”
De 41-jarige Edwin van Ginkel zou net als zijn broer Wuf van Ginkel en Jos Smink een wedstrijdtruck besturen. De formatie van GINAF Rally Power bestaat nu nog uit twee wedstrijdrijders. "Het is te laat om een goede vervanger naar Zuid-Amerika te sturen,” aldus Edwin. "We rijden de Dakar Rally met twee equipes.”

Afhankelijk van het herstel zet Edwin van Ginkel mogelijk nog koers richting Zuid-Amerika. "Eerst moet ik zien hoe het herstel verloopt. Als het verantwoord is voeg ik me mogelijk later tijdens de rally, bijvoorbeeld op de rustdag, nog bij het team. Voorlopig blijf ik echter thuis.”
Door het afhaken van Edwin van Ginkel blijft ook navigator Herman Vaanholt in Nederland. Monteur Emiel Megens is al in Argentinië. Hij vloog afgelopen zondag met de eerste groep van GINAF Rally Power en GINAF Rally Service naar Zuid-Amerika.

Foto: GINAF Rally Power