Extra testweken cruciaal voor Carlos Sainz

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2014_vooraf_Sainz_SMG-Dakar-Carlos-Sainz-Red-Bull.jpg
De kansen op succes voor Carlos Sainz zijn weer iets groter door de extra testtijd die hij met zijn buggy heeft genomen. De SMG Buggy ging niet mee op de Dakarboot, maar wordt vandaag ingevlogen in Argentinië.

Het Red Bull SMG Team besloot de auto van Sainz race niet met de andere voertuigen mee te sturen. Deze gingen mee met het schip dat op 5 december uit Le Havre vertrok en woensdag in Argentinië arriveerde. Ook andere topteams kiezen er vaak voor om op deze - kostbare - manier extra voorbereidingstijd te kopen.

De beslissing gaf de tweevoudig wereldkampioen rally en Dakarwinnaar van 2010 een extra maand om gewend raken aan wat zijn derde nieuwe auto in Dakar wordt. Sainz gaat dan ook vol vertrouwen van start in Rosario en op jacht naar zijn tweede overwinning. De 51-jarige Spanjaard nam dit jaar tijdens de Dakar een vroege voorsprong met de Damen Jefferies/Al-Attiyah buggy, maar kreeg technische tegenslag en moest vervolgens opgeven met motorproblemen.

Carlos Sainz na de extra test deze maand: "Het voelde geweldig om weer in de SMG Buggy te rijden. Alles werkt perfect en dat geeft vertrouwen voor de rally", aldus Sainz. "We moeten niet vergeten dat deze auto, die Philippe Gache heeft opgebouwd, volledig nieuw is. Dus om hem meteen te laten reageren precies zoals we vooraf wilden, dat maakt me erg tevreden.

"Het is ook prettig om Philippe als teammanager te hebben, omdat hij daadwerkelijk zelf in de Dakar heeft gereden en een fantastische technische kennis heeft. En vanuit het oogpunt van de coureur is het dan makkelijker om te sparren over ideeën voor mogelijke aanpassingen, die ons kunnen helpen tijdens de race."

gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1