HST Gordini van Robby Gordon bijna klaar

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2014_vooraf_Gordon_gordiniWED.jpg
Na twee weken 'teasen' kwam vandaag deze foto vanuit het team van Robby Gordon. Voor het eerst krijgen we een blik op vrijwel de gehele nieuwe HST Gordini.

Wat direct opvalt is de compactere vorm, vooral in de lengte, ten opzichte van de Hummer. De voordeur sluit aan op het achterspatbord, wat het meer een coupévorm geeft.
Het andere grote verschil is niet op de foto's te zien: de motor ligt hier voor- in plaats van achterin.

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2014_vooraf_Gordon_sneakMON1.jpg
Gordons verhaal in Parijs twee weken geleden was dat de auto ook als SUV-supercar op de markt gaat komen. Of dat dan onder de naam 'HST Gordini' is weten we nog niet, n et zo min alshet merk motor dat de nieuwe bolide krijgt. Dat laatste verklaart ook het laatste deel van de auto dat we nog niet mogen zien: de grille. 

Aan de ene kant is het spannend om te zien hoe de auto zo kort voor de Dakar wordt afgerond. Het uiteindelijke product wil je grondig testen, zeker als je mee wil strijden om de overwinning in de Dakar Rally.
Aan de andere kant is bekend dat de basis van de machine is gebaseerd op de Super Stadium Truck, die er minimaal even hard van langs krijgt als een Dakarauto. En er is maar eentje die al die trucks bouwt en na iedere wedstrijd ziet waar ze verbeterd kunnen worden. Zijn naam: Robby Gordon.

Foto's: PlanetRobby.com