Iveco Dakarteam De Rooy klaar voor revanche in 2014

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2014_vooraf_DeRooy_Le_Havre_De_Rooy_1.jpgAfgelopen week is de imposante karavaan van Iveco Dakarteam De Rooy met alle Iveco rally- en servicetrucks op weg gegaan naar Zuid Amerika. De eerste etappe voerde van Son naar Le Havre, waar alle voertuigen voor Dakar na de keuring aan boord gaan van het transportschip Grande Roma voor de overtocht naar Argentinië.

Klaar voor een nieuw avontuur in Dakar 2014, waarvoor het Team De Rooy de rally trucks weer heeft geoptimaliseerd. Ook heeft Gerard De Rooy nu een imposante Iveco cateringtruck ingericht.

Iveco rallytrucks

Na Le Dakar 2013 heeft het Iveco Dakarteam De Rooy niet stil gezeten. “Uitwendig zijn er aan de trucks geen noemenswaardige veranderingen te zien,” zegt Gerard De Rooy. “Maar met name de aandrijflijn (FPT Fiat Powertrain Technology) is uitvoerig doorontwikkeld, gefinetuned en getest.

Vorig jaar werd Gerard De Rooy door vijf lekke banden teruggeworpen in het klassement, maar onder de Iveco’s is nu de vernieuwde Michelin 14.00R20 XZL+ band gemonteerd, die minder warmte produceert en daardoor beter bestand is tegen de hoge snelheden.

Het team

Het team kent veel vertrouwde namen. Gerard De Rooy neemt in zijn Iveco Powerstar weer Tom Colsoul en Darek Rodewald mee. Hans Stacey heeft in zijn Iveco Trakker net als vorig jaar navigator Detlef Ruf en zijn vaste techneut Bernard der Kinderen in de cabine. Hans Stacey en Gerard De Rooy trekken uiteraard als teamgenoten op om de overwinning in de wacht te slepen, maar tot aan de rustdag gaan ze allebei voor eigen winst. Voor het tweede deel van de rally volgen dan op basis van de actuele stand de nadere teamorders van teamcaptain Jan de Rooy.

Teruggekeerd in het team is de Spanjaard Pep Vila die ook een Iveco Trakker zal besturen. Met in de vierde Iveco Trakker de Fransman Jo Adua heeft het Team De Rooy een sterke back-up van snelle servicetrucks. Nieuw in de servicevloot is een volwaardige Iveco Trakker cateringtruck, waarin chef-kok Paul van der Vleuten de scepter zwaait.

Voorbereiding

Niet alleen de trucks zijn uitvoerig getest, ook de teamleden hebben zich lichamelijk uitstekend voorbereid. Drie dagen per week hebben ze onder leiding van Patrick Martens, manueel fysiotherapeut en betrokken bij de Nederlandse nationale zwemploeg, intensief getraind. Fysiotherapeut Leon Peters staat normaliter de spelers van Jong PSV bij, maar is in januari bij het Team De Rooy te vinden in Zuid Amerika.

De route

De route van Dakar 2014 voert de deelnemers deze editie door Argentinië en Chili. Het startpodium is op 4 januari opgebouwd in Rosario, Argentinië. Daarna voert het rallytraject de karavaan langs vertrouwde Argentijnse steden als San Rafael, San Juan en San Miguel. De rustdag is op 11 januari in Salta, de provinciehoofdstad gelegen in het noordwesten van Argentinië.

De route door Chili voert langs voor Le Dakar bekende steden als Iquique, Antofagasta, La Serena met op 18 januari uiteindelijk de finishplaats in Valparaiso.

In Argentinië leggen de Dakar-deelnemers in totaal 6.263 kilometer af, waarvan zo’n 500 kilometer special aan zandpistes, nog eens 2.042 kilometer special op onverharde wegen en 373 kilometer special op rotsachtig terrein. Chili is goed voor nog eens 3.122 rallykilometers, waarvan 510 kilometer special in het zand.

Iveco

“Wij hebben alle vertrouwen in Iveco Dakarteam De Rooy,” zegt Wim Meerens van Iveco Nederland. “Het team heeft zich uitstekend voorbereid en met de nieuwste Iveco-technologie zijn de trucks nog competitiever geworden. Maar, er zijn 9.400 wedstrijdkilometers te gaan, en de concurrentie zal ook niet stil gezeten hebben. Desalniettemin, het Iveco Dakarteam De Rooy gaat voor de winst. Wij wensen alle leden van Team De Rooy veel succes en kom gezond weer thuis.”

gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1