Ford met Zuid-Afrikaanse Ranger bakkies naar Dakar

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2014_vooraf_Ford-SA_Ford_launch_2.jpgTwee nieuwe auto's met ambities hoog in het klassement van de Dakar Rally. Dat is wat de Ford Rangers uit Zuid-Afrika zijn, met Lucio Alvarez en Chris Visser als coureurs.

Een pick-up truck heet in Zuid-Afrika een bakkie. En twee nieuwe bakkies komen het startveld van de komende Dakar Rally versterken. Ontwikkeld in Zuid-Afrika, met steun van Ford in de V.S. en een logistiek team uit Duitsland. De coureurs komen uit Argentinië en Zuid-Afrika, waarmee Team Ford Racing met recht een internationaal team genoemd mag worden.

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2014_vooraf_Ford-SA_Ford_test_Namibi_1.jpgHet initiatief komt van Neil Woolridge Motorsport dat met de lessen van de snelle V8-Toyota's uit Zuid-Afrika (derde in 2012 en tweede in 2013) voor Ford een nieuwe auto mocht bouwen. Het team wordt in de Dakar Rally logistiek gerund door South Racing uit Duitsland, waarbij team manager Scott Abraham zijn ervaring van zowel X-raid als Overdrive meeneemt.

Voor de Dakar Rally zijn twee auto's gebouwd met een nieuw ontwikkeld buizenframe en een aluminium Ford Mustang V8-blok met Italiaans motormanagement (Magneti Marelli), dat circa 350 pk en 540 Nm moet genereren. Een sequentiele Sadev zesversnellingsbak en drie sperdifferentieels moeten al die krachten naar de vier wielen brengen. De auto weegt in totaal 1975 kg. (Klik hier voor alle specificaties.)b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2014_vooraf_Ford-SA_Ford_launch_1.jpgDe line-up qua rijders is serieus met als kopman Lucio Alvarez uit Argentinië. Genavigeerd door landgenoot Ronnie Graue is het Alvarez' ambitie om zijn beste Dakarfinish, vijfde in 2012, te verbeteren. De tweede auto wordt bestuurd door de Zuid-Afrikaan Chris Visser, een ervaren nationale offroadracer die zijn debuut in de Dakar Rally maakt met als navigator Japie Badenhorst.

Een van de belangrijkste leerpunten uit de Toyota V8 was de hitte in de auto zelf. Tijdens de laatste Dakar werd het Dakar 2009-winnaar Giniel de Villiers een keer te veel en moest hij noodgedwongen even pauze nemen. Die les is toegepast in de nieuwe Ford Rangers, waardoor beide equipes met de luxe van airconditioning in hun bakkies de Dakar kunnen rijden.