Ebert Dollevoet met Volvo V8-buggy naar Dakar 2014

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2014_vooraf_Dollevoet_Dollevoet-Snijders.jpgVier keer startte Ebert Dollevoet aan de Dakar Rally op twee wielen. De finish haalde hij echter nooit. Ditmaal moet het gaan gebeuren met een Volvo V8-buggy.

Dat de Dakar een hardnekkige verslaving is, is bij de meeste fans en coureurs wel bekend. En zelfs voor hen die bij meerdere pogingen de finish nog niet behaald hebben, blijft het vaak een obsessie om dat toch minimaal één keer wel te presteren.

Ondernemer Ebert Dollevoet gooit na vier mislukte pogingen op de motor het roer om en gaat met een nieuw ontwikkelde buggy wederom het avontuur aan. Met de ervaren Marcel Snijders als navigator aan zijn zijde (zes finishes in zeven Dakar Rally's) en een V8 van Volvo op de achterwielen is finishen het hoofddoel in de Dakar Rally van 2014.

De buggy is een Nederlands product van Fast & Speed, dat al meerdere successen boekte in de Dakar. Bij de Preproloog was Dollevoet afwezig, omdat het testen en prepareren van de nieuwe auto nu prioriteit heeft.

Foto: Dutch Rally Press