Team Ford bereidt zich in Namibië voor op Dakar Rally 2014

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2014_vooraf_Ford_FordRanger_01.jpg
Team Ford Racing bereidt zich grondig voor op de Dakar Rally van 2014. De nieuw ontworpen Ford Ranger werd gedurende negen dagen intensief getest in een woestijn in Namibië. Bijna de volledige lokale en internationale Ford Racing crew was erbij aanwezig. Ook het team management, de coureurs, navigators en monteurs waren erbij.

Team manager Neil Woolridge legt uit dat dit eigenlijk de eerste keer was dat de Dakar Rally Ranger, gebouwd door Neil Woolridge Motorsport in Pietermartizburg, echt getest werd. „We hebben in Pietermartizbrug vlak na de lancering van de campagne een korte test van twee dagen gedaan, maar dit is onze eerste kans om alle aspecten van de wagen te  bekijken en te evalueren."

„We hebben dit gebied gekozen omdat het erg veelzijdig is, en in veel aspecten erg lijkt op het circuit in Zuid-Amerika. Er is een enorm rivierbed met zacht zand en een heleboel heuvels die de ophanging behoorlijk op de proef stellen. In een ander deel kunnen we weer prima de prestaties op hoge snelheid meten, omdat de ondergrond daar iets steviger is."

Alvarez en navigator Ronnie Graue zijn in ieder geval al onder de indruk van de wagen. „We zijn natuurlijk nog maar in het begin, maar het design en het chassis van de Ranger zijn fantastisch. We hoeven hem nu eigenlijk alleen maar te „finetunen".

Hoewel de Dakar Rally van 2014 de eerste zal zijn voor Chris Visser en zijn copiloot Japie Badenhorst, maken ze een goede kans. Ze zijn een van de kanshebbers voor het South African Cross Country kampioenschap en zijn al erg enthousiast over Dakar van volgend jaar. „De Ranger rijdt erg goed in de duinen en zodra we alles precies goed afgesteld hebben, zullen we met deze wagen een hele goede kans maken om te winnen,"

Bron: Autoscout24.nl