Nieuw Dakar truck team

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2014_vooraf_vanWerven_DSC01460.jpg
Er is een nieuw team tot stand gekomen dat haar plannen gaat realiseren om met een rally truck deel te nemen aan de zwaarste beproeving voor mens en machine: Le Dakar. Komende periode zult u meer horen en zien van dit truck team dat zal deelnemen aan de Ralley Oilibya du Maroc, de Dakar Pre-Proloog te Valkenswaard en de Dakar rally in Zuid-Amerika.

Team
Gerrit van Werven heeft een truck gekocht met als doel de wereldbekende Dakar rally te gaan rijden. Hij heeft Gerrit Wieberdink en Marc de Haan benaderd om hem te helpen bij de organisatie en het opzetten van een team. Door de komst van bijrijder Gerrit Zuurmond en sponsor De Jong -Zuurmond werden de plannen dit voorjaar snel concreter. Met monteur Klaas Kwakkel en navigator Ed Wigman beschikt het team over de nodige Dakar ervaring. Vooralsnog is er nog geen definitieve naam voor het team.

Truck
Een echte rally truck, speciaal gebouwd voor Le Dakar, door het ervaren team van Hans Bekx. Het is een GINAF, model X2223, de motor heeft 800 pk en is in staat de bijna 8 ton zware truck binnen 11 sec. vanuit stilstand naar 140 km/u te laten accelereren.

Service
Voor de service zijn er afspraken gemaakt met Ginaf Rally Service (GRS). Zij beschikken over voldoende onderdelen, kennis en monteurs om de truck tijdens de rally’s te kunnen servicen op de piste en in het bivak.

Testen
Voorafgaand aan de rally in Marokko test het team in Nederland en mogelijk in Duitsland. De truck is beproefd, echter de deelnemers zullen op elkaar ingespeeld moeten raken. Met name daarvoor zijn de testdagen bedoeld. Van 13 t/m 19 oktober zullen de mannen deelnemen aan de Oilibya rally in Marokko om het echte gevoel in de woestijn te ervaren.

Preproloog
In samenwerking met GRS zal het team met de truck aanwezig zijn op de Dakar Pre-Proloog op zondag 10 november 2013 te Valkenswaard. Daar kunnen bezoekers nader kennis maken met de teamleden en de truck van dichterbij bekijken.

Le Dakar
De 2014 editie van Le Dakar start op 4 januari in Argentinië en eindigt op 18 januari in Chili. Het team heeft als doel deze enorme uitdaging aan te gaan en de finish te bereiken