Route Dakar 2014 in de maak

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2014_vooraf_biking-salar-de-uyuni-bolivia.jpgDakar Rally-directeur Etienne Lavigne was deze week in Bolivia om daar de mogelijkheden voor de rally in 2014 te bespreken. Over een maand wil hij de route bekendmaken.

Met het stof van de afgelopen Dakar Rally nog nauwelijks neergedaald is A.S.O. al druk bezig de volgende editie voor te bereiden. Een aantal zaken lijkt zeker, maar de hoofdroute zal komende maand pas bepaald worden.

Zeker lijkt dat de start in Argentinië zal zijn. Belangrijkste gegadigde hiervoor lijkt Rosario, 270 km ten noordwesten van hoofdstad Buenos Aires. De finish zou wel weer eens in Lima, Peru, kunnen zijn. De relatie tussen de rallyorganisator en het land zijn goed en de duinen in Peru blijken al twee jaar absoluut Dakarwaardig te zijn. Maar ook een finish in Santiago in Chili lijkt nog een optie te zijn.

Over waar er tussen start en finish gereden gaat worden gaat deels tussen Bolivia en Chili. Chili zou in de verschillende scenario’s zeker opgenomen zijn, maar zou bij toevoeging van Bolivia aan het parcours wel wat dagen moeten inleveren.

De baas van de Boliviaanse Motorsportbond sprak over drie dagen in Bolivia. De eerste dag zou de karavaan dan uit het zuiden het land binnen komen om er de derde dag richting Copiapó in Chili weer uit te vertrekken.

Over een maand moet er meer duidelijkheid zijn. Op 21 maart aanstaande wil A.S.O. de nieuwe route op hoofdlijnen bekendmaken. 

Foto: all-that-is-interesting.com; Zoutmeer Salar de Uyuni in Bolivia