De Rooy tevreden ondanks bizarre ontknoping

Lees meer...“Ik ben tevreden”, sprak Gerard de Rooy in Valparaíso, met de trofee in zijn handen. Een maatje groter was hem liever geweest, maar die ging andermaal naar een Rus met een Kamaz. “We hebben nergens tijd laten liggen en maximaal gepresteerd. We staan bovendien als team met alle auto’s aan de finish. In een zware Dakar als deze, in dit deelnemersveld, is tweede gewoon goed.”

Lees meer

Hans Vogels beste debutant in Dakar 2014

Lees meer...Hevig geëmotioneerd stond Hans Vogels, omringd door het BAS Dakar-team, op het podium in Valparaíso. Klus geklaard, Dakar uitgereden, veel geleerd en beste debutant in het motorklassement op de koop toe. “Zo geweldig dit. Ik voel me ook echt een winnaar.”

Lees meer

Kees Koolen schrijft Dakar-geschiedenis

Lees meer...Hij deed het al met de motor (2009), de buggy (2012) en de quad (2013) en nu stond Kees Koolen met de truck op het podium van de Dakar. Koolen schreef in Valparaíso geschiedenis door als eerste in de historie van de rally in alle vier de categorieën te finishen. Deze keer stond hij niet 'solo' op het podium, maar vergezeld door Jurgen van den Goorbergh en Gijs van Uden. "Geweldig toch", vond Koolen.

Lees meer

Dakar 2014 finish: Seb Husseini geeft show weg op podium

Lees meer...Hij kwam om te winnen, maar met de derde plaats was Seb Husseini toch tevreden. “De finish halen was dit jaar een prestatie op zich”, merkte hij terecht op. “Met een podiumplaats ben ik dan ook erg blij.” Die blijdschap deelde Husseini door het dolenthousiaste publiek op de Plaza Sotomayor in Valparaíso te trakteren op een reeks vette donuts met zijn Maxxis Super B-quad.

Lees meer

Dakar 2014 : Van Loon blij op het podium na ‘een zwaar ritje’

Lees meer...De lach waarmee Erik van Loon op het podium stond in Valparaíso, was gemeend. Hij en zijn navigator Wouter Rosegaar waren dolblij dat ze er stonden. Hun strijd was niet alleen met de woestijn en de elementen, maar vooral ook met de auto waarin ze reden. Met gevoel voor understatement noemde Van Loon de Dakar 2014 ‘een zwaar ritje’.

Lees meer

Medaille voor Van den Brink na bloed, zweet en tranen

Lees meer...Op het podium staan in Valparaíso voelde voor Martin van den Brink en het hele team van Mammoet Rallysport als een overwinning, de medaille die iedere gefinishte deelnemer krijgt, als de hoofdprijs. Nog maar een paar dagen geleden immers lag Van den Brink zo goed als uit de rally. De voldoening aan de finish had niet groter kunnen zijn.

Lees meer

Dakar 2014 trucks: Karginov nipt winnaar

Lees meer...
Na een lange en vooral zware rally met ook bij de trucks veel uitvallers viel de beslissing van de rally uiteindelijk in de laatste korte etappe. Deze werd gewonnen door de Tsjech Ales Loprais, maar de echte strijd was tussen Gerard de Rooy en Andrey Karginov. De Rooy was tien minuten sneller dan de Rus, maar de Kamaz rijd had onderweg een Mini geholpen, en kreeg daarom ruim vijf minuten terug van de organisatie. Deze minuten waren precies genoeg om met 3'11 voorsprong de rally te winnen. Een verwaarloosbaar verschil op een totaal van 55 uur, maar wel het verschil tussen zilver en goud. De derde, vierde en vijfde plek waren ook voor Kamaz.

Lees meer

Dakar 2014 auto's: Jun Mitsuhashi boekt derde Dakarzege

Lees meer...
In stijl won vandaag Jun Mitsuhasi de laatste etappe van de Dakar Rally in de T2-klasse. Strak laverend tussen de verraderlijke cactussen reed hij tegelijk naar zijn derde overwinning overall. In de T1-klasse was de wedstrijd aan de kop evenals gisteren afgelast door Team X-raid. Nani Roma mocht de rally winnen, waar Stéphane Peterhansel duidelijk de beste was.

Lees meer

Dakar 2014 motoren: Marc Coma wint zijn vierde Dakar Rally

Lees meer...
Marc Coma heeft Dakar Rally 2014 gewonnen. Bijna 55 uur had Coma nodig om de complete afstand af te leggen. Ook bijzonder is Nederlands succes: Hans Vogels gaat de boeken in als beste rookie van Dakar 2014 en Robert van Pelt was ondanks een spannende slotfase de allerbeste kistrijder.

Lees meer