Henk Knuiman negentiende in het eindklassement van de Dakar Rally

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2013_artikelen_14-Henk_Knuiman.jpgHenk Knuiman van het HSF Logistics Henstek Rally Team heeft de laatste etappe van de Dakar Rally op gecontroleerde wijze uitgereden. Deze etappe liep van La Serena naar Santiago en was 630 kilometer lang waarvan de special stage 128 kilometer was.

Vanwege zijn pijnlijke rib besloot Henk om niet helemaal voluit te rijden maar ondanks dit wist hij toch als vierentwintigste te finishen, wat hem in het eindklassement een mooie negentiende plaats opleverde.

Omdat het in de ochtend erg mistig was, besloot de organisatie om de start van de etappe twee uur uit te stellen. Toen de rijders van start gingen werd al snel duidelijk dat ook dit een hele snelle etappe zou worden. Ook zaten er opnieuw veel bergen in met omhoog en omlaag en veel geslinger. Henk reed gecontroleerd en wilde vanwege zijn pijnlijke rib geen onnodige risico’s nemen. Dit is goed uitgepakt en met een tevreden gevoel sloot Henk de etappe af als vierentwintigste en is in het eindklassement van de Dakar Rally negentiende geworden.

Na de finish van de etappe heeft Henk op zijn trainingsmaat Sjaak Martens gewacht om samen de laatste 100 kilometer van de verbindingsroute naar het bivak te rijden. Ook Sjaak heeft het in zijn allereerste Dakar Rally knap gedaan en is erin geslaagd om de finish te halen.

Op zondag worden de rijders op het podium gehuldigd en zit de 2013 editie van de Dakar Rally erop! Henk wil bij deze alle mensen die hun steentje hebben bijgedragen en natuurlijk al zijn sponsoren bedanken voor al hun steun. Zonder deze hulp was dit allemaal niet mogelijk geweest.

Foto: HSF Logistics Henstek Rally Team