Stof happen voor Maxxis Super B Team tijdens etappe 10

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2013_artikelen_VDGOORBERGEN-D10.1132.jpgHet Maxxis Dakar Team Powered by Super B heeft ook de 10de etappe zonder grote problemen uitgereden. Na een korte verbindingsroute begonnen de equipes aan de 354 kilometer lange special.

Sebastian Husseini leek naar een etappezege te rijden, maar verloor op het laatste gedeelte helaas wat tijd en werd 6de. Kees Koolen reed ook een goede etappe en behaalde een mooie top 10 finish. Jurgen van den Goorbergh reed een probleemloze etappe en werd keurig 29ste en ook Tim Coronel had een prima dag vandaag en kwam op een 33ste plaats over de finish.

Sebastian Husseini ging erg sterk van start aan de 10de etappe en ging meteen het gevecht aan met de Pool Laskawiec die op dat moment de leiding in de wedstrijd had. Het werd een spannend gevecht en na 3 waypoints pakte Husseini zelfs de leiding over. Tegen het einde van de proef verloor Husseini helaas wat tijd waardoor een etappezege er niet mee in zat, maar de Maxxis Super B coureur liet wederom zien dat er rekening met hem gehouden moet worden.

Kees Koolen had ook tijdens de 10de etappe een probleemloze dag en wist zelfs de top 10 in te rijden vandaag. Koolen was na de etappe verbaasd dat hij deze tijden had neergezet want hij had vooral rustig gereden om ervoor te zorgen dat hij heelhuids aan de finish zou komen. De special was erg snel, maar ook verraderlijk en een foutje was zo gemaakt. Kees Koolen is bezig aan een sterke Dakar en heeft het erg naar zijn zin op de quad.

Jurgen van den Goorbergh en Tim Coronel hadden wederom een goede dag en waren snel onderweg. Het enige probleem wat ze tegenkwamen was het vele stof en de smalle paden. Hierdoor was het vrijwel onmogelijk om in te halen en dat zorgde ervoor dat ze beiden wat tijd verloren.
b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2013_artikelen_CORONEL-D10.1134.jpgToch was de prestatie niet slecht want van den Goorbergh finishte de special als 29ste en Coronel volgde niet veel later als 35ste. Met drie kwart van de Dakar achter de rug is het Maxxis Super B Team een van de weinige teams die nog steeds compleet is en dat is al een prestatie op zich in deze zware editie.

Kornelis Offringa en Rob van Pelt gingen pas laat in de middag van start en hoefden ook vandaag niet in actie te komen. De equipe reed de lastige proef uit en waren pas laat in het bivak. Daar aangekomen werd de Unimog weer klaar gemaakt voor de volgende etappe waar ze vanaf een 52ste plaats zullen starten.
b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2013_artikelen_VDGOORBERGEN-D10.1130.jpg
Sebastian Husseini: 6de “Ik heb lekker gereden vandaag en had het gevoel dat ik voor de dagzege kon gaan. Ik wist Patronelli al snel voorbij te gaan en was in gevecht met Laskawiec, maar het was een lange en zware etappe met veel bochten en vrij technisch. Ik maakte een foutje waardoor ik rechtdoor schoot in een bocht en door een hek in de prikkelstruiken terecht kwam. Het duurde even voordat ik de quad weer op het pad had en daardoor verloor ik helaas wat tijd. De duinen komen er weer aan en ik heb er zin in.”

Jurgen van den Goorbergh: 29ste “Het was een lang zitje vandaag. De eerste 140 kilometer reed ik in het stof van de mannen voor me. Ze gingen niet snel genoeg, maar ik kon er niet voorbij. Met flink veel risico ben ik er op een gegeven moment dan toch maar voorbij gegaan en de laatste 200 kilometer gingen goed en ik had het erg naar mijn zin. Ik had nog wel even een momentje toen ik wat stenen net even te hard raakte, maar gelukkig bleven de Maxxis banden heel. Het was al met al een positieve dag!”

Tim Coronel 35ste: “Het was vandaag weer een erg mooie dag, maar wel veel stof. De buggy loopt op dit soort rallypaden erg hard en dan kom je vaak wat minder snelle deelnemers tegen. Omdat de paden erg smal zijn en er vaak gevaarlijk bochtjes in zitten is inhalen dan redelijk tricky. Ik besloot om dat risico niet te nemen en moest daardoor wat langer in het stof rijden. Ik verloor wel wat tijd op Jurgen, die er wel voorbij was gegaan, maar wist in ieder geval heelhuids de finish te halen. Morgen gaan we weer de duinen in en ik ben heel benieuwd wat de buggy in de duinen doet als hij niet stilvalt. Ik heb er zin in!”

Foto's: Willy Weyens