Stabiele etappe voor Venco Rally Team

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2013_artikelen_Een_stabiele_etappe.jpgSchommelend rond een 30e positie heeft Frans van Lankveld ook deze etappe weer succesvol uitgereden. Hierdoor hebben Frans, Ton en Mark een aantal plaatsen gewonnen in het algemeen klassement en zijn ze weer een stapje dichterbij Santiago.

Als 26e ging Frans van start aan de tiende etappe. Een snelle, maar bovenal technische proef. Na het kapot gaan van twee schokbrekers tijdens de negende etappe, werden de schokbrekers voor de tiende etappe anders afgesteld. Deze afstelling zou stabieler zijn voor het rijden op dit terrein met harde ondergrond. Dit bleek helaas niet het geval. De rit naar La Rioja heeft de truck vier kapotte schokbrekers bezorgd. Frans: “Op aanraden van collega’s in de rally hadden we dit geprobeerd en dit heeft geen uitkomst geboden voor ons. De monteurs stellen ze nu af zoals we dat altijd gedaan hebben, dan kunnen we weer een lekkere etappe rijden. Dit wil overigens niet zeggen dat we niet tevreden zijn met dezeklassering.”

Frans, Ton en Mark bleven rijden rond de 30e positie. Ook aan de finish bleven ze binnen de top 30. De resultaten van de afgelopen dagen heeft een positieve invloed op het klassement, momenteel bezetten de Brabantse mannen een 33e plek in het algemeen klassement.

Foto: ddt-pres.com