Verslagenheid na brand bij Riwald Dakar Team

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2013_artikelen_Wevers_ss-9.jpgAan de finish van de langste Dakar etappe overheerst verslagenheid bij het Riwald Dakar Team. Een bocht ter hoogte van kilometer 423 liep anders dan het roadbook vertelde, waarna Erik Wevers en Fabian Lurquin met hun HRX Ford op de zijkant belandden in het droge gras.

De gloeiende remmen zorgden ervoor dat het gras begon te branden, waarna de auto vlam vatte en compleet afbrandde. Tegenover dit drama plaatste Gert Huzink een prachtige dertiende plaats in de reuzenbeproeving over 593 kilometer. 

Erik en zijn Belgische co-piloot waren tot dan toe bezig aan één van de sterkste optredens van deze Dakar. Met nog ruim 150 kilometer te gaan had het Riwald duo op weg naar finishplaats Cordoba de achtste plaats stevig in handen. Totdat de bewuste bocht volgde. De flauwe linkerbocht bleek een scherpe knik naar links te bevatten, welke niet in het roadbook stond vermeld. De HRX Ford gleed van de weg, landde op de zijkant, waarna het drama zich voltrok. Erik en Fabian stapten zonder letsel uit, maar moesten machteloos toezien hoe hun rallywapen volledig afbrandde.

Erik Wevers: "Ik heb geen woorden voor wat er vandaag is gebeurd. We zagen de brand ontstaan, het ging eigenlijk heel langzaam. De auto was nog wel te redden geweest door de brandweer. Maar ja, dit is de Dakar. Hier is alles anders."

Gert Huzink in topvorm

Temidden van alle teleurstelling tekenden Gert Huzink en Eugénie Decré in de negende etappe van de Dakar 2013 voor hun beste prestatie tot nu toe. Het Nederlands/Franse duo werkte zich gaandeweg de 593 km lange proef gestaag op naar voren: 23ste bij het eerste waypoint, 15de bij WP9 om uiteindelijk zeer knap als dertiende te eindigen. De goede dagklassering zorgt ervoor dat de overgebleven Riwald equipe in het algemeen klassement tot de top 30 is doorgedrongen, op een 29ste plaats.

Foto: Riwald Dakar Team