Dakar stage 8 auto's: Donkere wolken en stortbuien, etappe geneutraliseerd

b_468_312_16777215_00_images_00-DAKAR_2013_11-Stage-7_Dakar2013_Leg07_115.jpg

Voor aanvang van de achtste dag van deze Dakar werd de etappe ingekort en door de barre omstandigheden is om 20.45 Nederlandse tijd besloten door de organisatie de race te neutraliseren na CP2. Dit is zelden tot nooit voorgekomen in de geschiedenis van de Dakar rally.

De natte tracks in Argentinië waren dusdanig slecht dat de organisatie tijdens de proef besloot om de wedstrijd te neutraliseren na 86 kilometer in de proef. Gisteravond werd al aangekondigd dat het eerste deel tot de neutralisatie kwam te vervallen. Voor het bericht kwam dat de etappe ingekort werd, werden de verschillen gemaakt door Guerlain Chicherit die in de laatste fase nog een groot gat maakte richting Stephane Peterhansel.

Met het neutraliseren tot CP2 gaat de winst waarschijnlijk naar Nasser Al-Attiyah die overigens na CP2 nog in de problemen kwam. Al-Attiyah kwam na CP2 vast te staan op een rots De leiding in het klassement blijft zodoende in handen van Stephane Peterhansel.

Ook de Nederlanders konden de etappe van vandaag redelijk goed doorkomen. Erik Wevers verloor in de beginfase vijf minuten maar wist het verlies met 7 minuten binnen de perken te houden bij CP2. Wevers behaalde een 20e positie. Gert Huzink kon Riwald-collega Wevers redelijk volgen met een 25e plaats. Jurgen van den Goorbergh en Tim Coronel konden beide de etappe ook redelijk probleemloos naar de finish. Chris Leyds behaalde een 57e plaats.

Lang niet alle klassementen, uitslagen en nieuwsberichten zijn op dit moment doorgekomen, zodra er meer bekend is zullen we dit natuurlijk melden.