Henk Knuiman in de top-20 in zevende etappe Dakar Rally

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2013_artikelen_HenkKnuimanss7.jpgHenk Knuiman uit het HSF Logistics Henstek Rally Team heeft op vrijdag tijdens de zevende etappe van de Dakar Rally zijn beste resultaat tot nu toe gehaald. De etappe liep van Calama naar Salta en was maar liefst 806 kilometer lang. De special stage in deze etappe was 220 kilometer.

Het was een lange en zware dag voor Henk. Eerst moest hij 400 kilometer verbindingsroute afleggen. Daarna stond de proef op het programma van 230 kilometer. In de beginfase van de dag bereikten de rijders een hoogte van 5000 meter. Hier was het super koud. Het traject liep over veel bergweggetjes en op het moment dat Henk hier doorheen kwam begon het te motregenen. Later veranderde dit in hagel en bovenop de berg lag zelfs sneeuw. Voor Henk verliep de dag perfect en dit resulteerde in een mooie twintigste plaats. In het klassement staat hij nu op een 22ste plaats.

Commentaar Henk Knuiman: "Het is allemaal super gegaan. De special stage was redelijk snel. In het begin bereikten we een flinke hoogte waardoor ik wat last had van ijle lucht. Ook de motor liep toen iets minder. Toen we iets lager kwamen te rijden, begon de motor ook weer beter te lopen. Edwin had voor vandaag een ander tandwiel op de KTM machine gelegd en dit scheelde veel in snelheid op de snelle paden. Het rijden ging lekker en ik blik tevreden terug op deze etappe".

Vanwege hevige regenval in de nacht van vrijdag op zaterdag is de achtste etappe aangepast. Het eerste deel van de tijdrit is volledig geschrapt. De start van de motoren is om 16:00 uur Nederlandse tijd.

Foto: HSF Logistics Henstek Rally Team