Dakar stage 7 motoren: geeft KTM Despres op?

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2013_artikelen_Cyril_Despres_Dakar2013_Maragni-M_KTM-Images.jpg
Cyril Despres. Foto: Maragni M. / KTM Images

Het lijkt misschien vergezocht dat KTM Despres opofferde om Faria in de race te houden. Toch zou het een optie zijn.

Door het dodelijke ongeval op de Paso de Jama van Thomas Bourgin was de stemming in de Dakar vandaag inktzwart. Maar zoals dat altijd al ging, gaat de rally door en was vol verrassingen qua uitslagen. De belangrijkste factor in de lange en vooral erg hoge etappe van vandaag was het probleem van de versnellingsbak van Cyril Despres. Kurt Casseli, de pas laat aangetrokken vervanger van Marc Coma, kon de etappe winnen, over verrassingen gesproken.

Een aantal factoren maakten het stuklopen van de vijfde versnelling van Despres cruciaal in de gehele rally. Als eerste was er het feit dat zowel zijn waterdrager Faria als Marc Coma's vervanger Kurt Caselli niet hoefde te stoppen voor de stilstaande Despres. Dat Despres ondanks de problemen geen backup kreeg, toen hij toch zo snel mogelijk naar de finish reed, is een uiterst opmerkelijke beslissing van KTM, of misschien wel van Despres zelf. Een beslissing die mogelijk ad hoc genomen werd, gewoon omdat er onderweg niks te doen is aan een kapotte bak. Of misschien toch een vooraf ingecalculeerde beslissing na de druk waaronder KTM de laatste dagen ligt?

Het lijkt misschien vergezocht dat KTM Despres opofferde om Faria in de race te houden. Toch zou dit een optie zijn, omdat er vandaag en morgen een marathonetappe wordt gereden, waarbij er vannacht dus geen vers blok in de 450 van Despres gelepeld kan worden. Als de schade vannacht niet op te lossen is, verliest Despres definitief de greep op de leiding en zal hij morgen zoveel achterstand oplopen dat winnen eigenlijk onmogelijk wordt. Het zou daarbij dan mogelijk zijn dat KTM dit voorzien heeft en daarom Faria door liet gaan. Als dit volgens plan is heeft het gewerkt: Faria staat in het klassement vierde op 9 minuten en Despres vijfde op 14 minuten. Waarom ze Caselli dan niet bij Despres lieten blijven is dan minder logisch, tenzij ze de winst van de etappe van vandaag te belangrijk was om te laten lopen. Er is een kans dat Caselli niet hoeft te stoppen voor Despres.

Vorig jaar was er een 'hulplijn' tijdens de marathonstage: de verbindingsroute naar het aparte motorbivak liep deels gelijks met de route van de assistentietrucks, waardoor die gewoon vlak voor het afgesloten bivak het onderhoud verzorgden. Niet heel sportief, maar wel slim en er was geen regel die het verbood. ASO leerde hiervan en zorgde er nu voor dat deze truc niet meer gebruikt kon worden door de routes nog verder uit elkaar te trekken. Het is nu even afwachten of alle mazen in het net nu gedicht zijn, toen Despres vandaag op de verbindingsroute naar he bivak lange tijd stilstond doken de nodige geruchten al snel op. Despres zou aan één kist met daarin een motorblok al genoeg hebben om het probleem zelf, met behulp van 5 andere KTM-fabrieksrijders, op te lossen. Indien die kist nergens gevonden wordt, wacht Cyril Despres een loodzware tweede helft van de 2013 Dakar. Een versnellingsbak reviseren is zelfs voor voormalig motormonteur Despres een grote klus, als hij op miraculeuze wijze de benodigde materialen al bij zich zouden hebben. Eventueel zou die nog uit een andere KTM kunnen komen, maar dit lijkt praktisch onhaalbaar. Frans Verhoeven laat uit het bivak weten dat vervangen van een versnellingsbak daar absoluut geen optie is. Extra informatie of reacties kunt u onder dit artikel kwijt.

Husqvarna zakt weg
Het zo veelbelovend begonnen Husqvarna annex BMW Team kon vandaag de dalende lijn niet keren. Jordi Villadoms kwam met mechanisch malheur in de problemen, terwijl Joan Barrede na een flinke val last heeft van een forse blessure aan zijn pols, er was zelfs twijfel of hij vandaag zou kunnen beginnen. Dat lukte wel, maar qua resultaten zit hij nu bij de uitrijders.

Yamaha ruikt kansen
Ook vandaag ging Olivier Pain er vol voor. Dit resulteerde weer in een topklassering, hij werd tweede en leidt het klassement nu met zes minuten voorsprong op Chaleco Lopez. David Casteu deed het minder goed, hij verloor tijd en staat nu derde maar voelt maar liefst 5 KTM's in zijn nek hijgen.

Nederlanders
Vannacht viel Jan Wouter Offringa toch uit, niet doordat hij opgaf maar omdat hij te laat bij het tankpunt was en zodoende de brandstoftruck al weg was. Erg jammer voor de man die al vanaf de start knokte tegen de bezemwagen, maar nu op een andere manier toch te laat kwam. Vandaag kwamen alle Nederlanders binnen, al heeft Leon Munsters, na het uitvallen van Offringa de laatste man, opeens 20 minuten straftijd aan zijn broek gekregen. Bas Nijen Twilhaar was veel eerder binnen, maar bij hem staan nu 40 strafminuten achter zijn naam.