10e plaats voor Erik Wevers in monsteretappe

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2013_artikelen_Wever-ss-6.jpgIn de langste special tot nu toe heeft Erik Wevers het Riwald Dakar Team de eerste top 10-klassering geschonken. Samen met zijn Belgische navigator Fabian Lurquin rukte de Twentse coureur gestaag op in de rit over 454 km tussen Arica en Calama. Dankzij de formidabele tiende plaats met de HRX Ford is het duo geklommen naar plek 12 in het algemeen klassement.

De Dakar-karavaan wachtte vandaag een warm welkom in Chili. De zesde etappe was niet alleen lang, maar ook loodzwaar. Tweederde van de route vormde een zeer directe kennismaking met de Atacama woestijn, daarna volgde een flinke portie fesh-fesh, gravel en zelfs asfalt. 

Juist in de slotfase sloegen Erik Wevers en Fabian Lurquin vandaag hun slag. Tussen waypoint 8, 9 en de finish schoof het Riwald duo op van plaats 13 naar plaats 10. Onder meer door thuisrijder en Mini-coureur Boris Garafulic te passeren. Dankzij het sterke dagresultaat komt de top 10 in zicht voor het Nederlandse team. Voorlopig staat het snelste Riwald duo twaalfde met een achterstand van ruim 22 minuten op de als tiende geklasseerde Orlando Terranova.

Erik Wevers: "Het was een heftige proef vandaag: echt zwaar, maar ook heel erg gaaf. Voor het eerst sinds dagen hebben we geen lekke band gehad. Ik ben blij dat we vandaag hebben kunnen laten zien waartoe de HRX Ford in staat is."

Foto: Riwald Dakar Team