Dakar stage 5 motoren: KTM vs. Yamaha en De Rest

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2013_artikelen_2013-Dakar-Olivier-Pain-YamahaRacing_2.jpg

Na vijf etappes in de 2013 Dakar heeft Yamaha plek 1 en 2 in handen, ligt KTM openlijk onder vuur, lijkt Husqvarna na een sterk begin weg te zakken en loopt Honda nog achter de feiten aan.

Yamaha leidt de dans
Ondertussen lijkt het erop of de 1-2 van de Yamaha's gisteren geen toevalstreffer was. Vandaag pakten Olivier Pain en David Casteu namelijk weer de eerste twee plekken, maar nu met Casteu na 1 uur en 39 minuten als dagwinnaar. De Yamaha van Frans Verhoeven kwam zes minuten later binnen op een 15e plaats, na het debacle van gisteren staat hij nu 23ste op ruim 50 minuten van zijn merkgenoten. De teamstructuur van de Yamaha's lijkt wat vaag, het team wordt praktisch in opdracht van Yamaha Motor Europe door Yamaha Frankrijk gerund, maar is weer onderverdeeld in veel subteams die allemaal grotendeels voor zichzelf zorgen.

Angst bij KTM?
In het KTM-kamp zal men zich nu toch wat zorgen beginnen te maken. Cyril Despres zei gisteren al dat hij het op zijn eigen, wat meer bekeken manier doet, en dat is zeker geen kletspraat. Toch zal het gemis van Marc Coma nu beleefd worden alsof er geen Plan B is voor als het mis gaat, vooral nu de Yamaha's zowel positie 1 als 2 innemen. In de top 10 staan nog steeds wel 5 KTM's, maar naast de Yamaha's hebben ook de Husqvarna's de laatste dagen laten zien dat ze meerdere etappes kunnen winnen. Lichtpuntje is wel dat Despres' waterdrager Ruben Faria zeer goed presteert en zelfs vierde staat, en lokale held Chaleco Lopez op 6. Maar toch....

Problemen bij Husqvarna
KTM had mazzel dat Joan Barreda vandaag alweer een pechdag had, net zoals eergisteren pal na zijn dagoverwinning. Vannacht pakte Barreda al 15 minuten straftijd door zijn eerste blokwissel wegens een kapot lager, vandaag was een kapotte brandstofpomp de oorzaak van nog meer tijdverlies. Door deze technische problemen zou je kunnen denken dat de BMW/Husqvarna's toch nog niet klaar zijn voor het grote geweld. Toch laat privérijder Jordi Villadoms op de vijfde plaats zien dat het niet aan de machine als totaalpakket ligt, net als Allessandro Botturo op de zevende plek.
b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2013_artikelen_Speedbrain-Husqvarna-Dakar-2013.jpg

Nieuw Honda team
Met Javier Pizzolito op plek elf en Helder Rodriques daar één plaats achter scoort het nieuwe Honda HRC Rally Team zeker niet slecht, maar gezien de enorme investering vanuit de grootste motorfabrikant ter wereld, zijn dit toch geen plaatsen waar ze om zullen juichen. Het team had natuurlijk volop pech toen ze in de voorbereiding al Felipe Zanol en Sam Sunderland verloren, maar de kans dat zij beter gescoord zouden hebben dan Helder en Javier is minimaal. Dat Daniël Gouët uit Chili weer net voor Pizzolito op plaats 10 staat zou er (als de rally met deze stand op zijn einde zou lopen) op kunnen duiden dat met de Honda CRF 450 Rally niks mis is maar dat het gloednieuwe Honda HRC Team nog veel ervaring moet opdoen. Dit ondanks de deels overgenomen structuur van het Nederlandse Honda Europe Dakar team
b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2013_artikelen_Honda-team.jpg

Sherco
Wie Frans Verhoeven vorig jaar in een hilarische montage over zijn Sherco zag praten, zou vast niet verwachten dat het Frans-Spaanse merk en het team van CrocoAventures ooit ook nog maar iets goed zou kunnen doen in de Dakar. Toch rijdt Alain Duclos met die motor en dat team op een tiende plaats in het klassement. Tegen alle sentimenten in zo goed presteren zal zeker voor een zucht van opluchting zorgen.

GasGas
Dat Gasgas juist een van de weinige vrouwen in de motorklasse als kop...eh...man van hun team heeft zegt wel iets over de ambities van het merk. Ze oogsten er zeker waardering en sympathie mee, maar de wedstrijd winnen is simpelweg geen optie. Toch is de 37ste plek van Laia Sanz een wereldprestatie en ze is inderdaad de snelste GasGas tot nu toe.

Jincheng
Er zijn zelfs twee rijders met een Jincheng: 'uitrijder' Guanghui Wei en 'middenvelder' Pablo Oscar Pascal. Ondanks de enorme belofte van de Chinese motorindustrie is deze inspanning van het merk qua topsport niet heel serieus te nemen. Voor het grote Jincheng is deelname in de Dakar een halve thuiswedstrijd, het merk verkoopt in de explosief groeiende Zuid-Amerikaanse motormarkt enorme aantallen lichte machines.


Bultaco
Puur uit liefde voor motoren kunnen we dit artikel niet afsluiten zonder Ignacio Chivite genoemd te hebben. Of zijn opgeven op dag 3 lag aan de prestaties van de 48-jarige rijder van 98 kilo of aan de 30 jaar oude tweetakt, we zullen het nooit echt (willen) weten.