Loodzware 4de etappe voor Maxxis Super B Team‏

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2013_artikelen_D4-KOOLEN.479.jpgDe vierde etappe van Nazca naar Arequipa was een echt zware Dakar etappe. Het Maxxis Dakar Team Powered by Super B kijkt met gemengde gevoelens terug op deze zware dag met successen voor Sebastian Husseini en Kees Koolen, maar problemen voor Jurgen van den Goorbergh en Tim Coronel.

Husseini verstevigde zijn tweede positie in het klassement bij de quads terwijl Kees Koolen de aansluiting met de top 10 in zicht houdt. Jurgen van den Goorbergh en Tim Coronel kwamen pas vroeg in de ochtend aan in het bivak na elektronische problemen gehad te hebben. Kornelis Offringa en Rob van Pelt zorgden ervoor dat de beide buggy’s weer veilig in het bivak aankwamen.

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2013_artikelen_D4-HOESEINI.jpgDakardebutant Sebastian Husseini (2de) heeft het naar zijn zin in de duinen van Peru. Na de eerste vier etappes staat de Maxxis Super B Team rijder op een stevige tweede plaats in het klassement bij de quads en strijdt hij dagelijks mee om de overwinning. Ook tijdens de zware 4de etappe kwam Husseini weer sterk voor de dag. Aan een mooi gevecht om de leiding kwam halverwege een einde doordat Husseini een lekke band kreeg en daarmee 10 minuten verloor. Toch wist de snelle Sebastian de schade beperkt te houden en als tweede de finish van de zware etappe te bereiken.

Kees Koolen (12de) maakte ook een goede dag mee. Koolen verraste de afgelopen dagen al door steeds rond de top 10 te finishen en ook de zware 4de etappe kwam Koolen zonder kleerscheuren door. Halverwege de proef dook de man uit Vorden zelfs even de top 10 in , maar wist deze mooie positie op de streep helaas niet vast te houden. Een mooie 12de plaats was het resultaat na de 289 kilometer lange etappe. Na een lange verbindingsroute kwam Koolen op tijd aan in het bivak om zich voor te bereiden op een nieuwe dag Dakar.

Jurgen van den Goorbergh startte de 4de etappe erg sterk. Bij het eerste Waypoint kwam van den Goorbergh als 19de voorbij en het leek weer een mooie dag te gaan worden. Helaas was de euforie van korte duur want niet veel later kreeg de buggy problemen en viel stil. Een niet goed werkende dynamo bleek het probleem te zijn en nadat het probleem was opgelost kon Van den Goorbergh, zei het met een grote achterstand, zijn weg weer vervolgen. Een mooi resultaat zat er niet meer in, maar de rit naar de finish van de etappe leek voorspoedig te verlopen. Vlak voor de finish kreeg Jurgen wederom problemen met zijn dynamo waardoor de buggy afsloeg. Na wat assistentie wist hij toch de finish te halen en kon hij beginnen aan de lange verbinding naar het bivak. Van den Goorbergh kwam vroeg in de morgen in het bivak aan waar de monteurs van het team er alles aan zullen doen om de buggy weer fris aan de start te krijgen.

Tim Coronel wist de vierde etappe ook niet zonder problemen af te sluiten. Na 31 kilometer proef begaf de dynamo van de buggy het en moest hij wachten op assistentie. Na weer op weg geholpen te zijn bleven de elektronische problemen aanhouden. Het volgsysteem (Irritrack) werkte niet en zo leek het erop dat Coronel vast stond na het tweede waypoint. De problemen werden steeds erger en het team besloot om Tim op sleep te nemen naar de finish. Zolang Coronel alle waypoints zou pakken en op tijd bij de finish zou zijn zou het geen problemen opleveren voor zijn startpositie voor de volgende etappe. Na een lange en zware rit achter de T4 kwam ook Coronel over de finish. Na de proef lag er nog een verbinding van 489 kilometer te wachten, maar tegen 4:00 uur (lokale tijd) kwam ook Coronel aan in het bivak. De monteurs van het team zijn met man en macht bezig om de buggy weer op tijd klaar te krijgen voor de start van de 5de etappe.

Foto's: Willy Weyens