Henno van Bergeijk en Sten Knuiman vallen uit

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2013_artikelen_HennovanBergeijk-dakar-2013.jpgGisteren vielen twee Nederlandse motorrijders uit in de lange duinetappe. Al snel bleek dat Henno van Bergeijk niet meer reed, maar pas na de etappe meldde Sten Knuiman zich af.

Waar het er gisteren al op leek dat Henno van Bergeijk in de problemen was gekomen is dit vannacht bevestigd. Al eerder was duidelijk dat hij na waypoint 3 niet meer doorkwam, maar de mogelijkheid bestond nog dat dit een fout in de tijdwaarneming was. Nu is echter gebleken dat Van Bergeijk zijn schouder uit de kom had, waardoor verdere deelname onmogelijk werd. Voorlopig zal zijn opvallendste prestatie dan toch de 2006-editie blijven, toen hij wereldwijd bekend werd door de (Afrikaanse) Dakar uit te rijden op een oude Yamaha XT500.

Sten Knuimans eerste Dakar is helaas ook al op dag 3 beëindigd.  De broer van Henk Knuiman reed de special van gisteren wel in een dikke vijf uur uit, maar bleek vier ribben gebroken te hebben. Of dit een gevolg is van de zware val van de tweede dag, of komt door een nieuwe valpartij is nog onduidelijk. 

Sten-Knuiman-Dakar-2013jpg.jpg