Dakar stage 3 motoren: Chaleco wint, Nederlanders op schema

Chaleco.jpgNa 2 uur en 37 minuten was het de Latijns-Amerikaanse favoriet Francisco "Chaleco" Lopez die als snelste over de eindstreep van de 243 kilometer lange duinspecial kwam.

Cyril Despres was met David Sasteu samen al voor hem als eerste was binnengekomen. Qua tijd werd de Fransman ook nog voorbij gestoken door Paulo Goncalves, die een matige start had maar gedurende de dag steeds meer snelheid kreeg. Vooral in het begin van de special waren meer motorrijders in de problemen gekomen; Faria, Campbell en Fish kwamen vlak na de start korte tijd stil te staan met technische problemen. De grote verliezer van vandaag was Barreda Bort, de winnaar van de special van gisteren liep maar liefst 33 minuten achterstand op, net als zijn Husqvarna-teamgenoot Matthew Fish die gisteren nog onverwacht derde werd. Ook de rijders van het Honda fabrieksteam hadden het niet makkelijk, zowel Rodrigues als Campbell liepen grote achterstand op, alleen Pizzolito deed het goed met een voorlopige top-10 finish.

In het algemeen klassement leidt Despres nu voor Lopez en Ullevalseter.

Frans Verhoeven was lange tijd niet zichtbaar in de live-timing, hij werd namelijk niet getagd op waypoint 2. Daarna kwam hij gelukkig met een keurige tijd steeds weer voorbij de volgende waypoints, bij wp4 en wp5 was hij zelfs vierde. Aan de finish staat hij voorlopig zevende, omdat de meeste snelle mannen ook al binnen zijn lijkt hij die positie wel vast te kunnen houden. Henk Knuiman kwam op ruim 26 minuten van Lopez over de finish. Toen moesten Sten Knuiman, Bas Nijen Twilhaar, Caspar Schellekens. Leon Munsters, Caspar van Heertum en Marcel Huigevoort nog voorbij waypoint 1 in de loodzware duinen komen. Hans-Jos Liefhebber, jongste deelnemer Robert van Pelt en Jan van Gerven liggen dan nog vol op schema, zij passeerden waypoint 6 al.