Dakar stage 2 motoren: Barreda wint, Verhoeven heeft het lastig


Foto: DPPI / Speedbrain

Binnen 2 uur en 43 minuten raffelde de Spanjaard Joan Barreda Bort op zijn Husqvarna 450RR Rally vandaag de 240 kilometer -toch wat gevreesde- special op de tweede dag van de 2013 Dakar af.

Spanjaard Joan Barreda Bort was tijdens de tweede dag van de 2013 Dakar op zijn Husqvarna 450RR Rally de snelste motorrijder op de special van 240 kilometer. Hiermee pakt hij de dag-overwinning en de leiding in het algemeen klassement. Achter hem kwam zijn landgenoot Juan Pedrero op een tweede plaats, gevolgd door Australiër Matt Fish, die zo de tweede Husky het podium opreed. 

Yamaha Europe-rijder Frans Verhoeven startte langzaam en kwam bij waypoint 5 zelfs als 55e voorbij. Daarna ging het beter, net als zijn voormalige teamgenoot Casteu was ook Verhoeven sterker in het tweede deel van de special. Hij kwam uiteindelijk als 21-ste over de streep, maar moest ruim 16 minuten toegeven op de winnaar. Henk Knuiman kwam snel daarna ook binnen, hij verloor ruim 17 minuten op deze tweede dag. Hans Jos Liefhebber was de volgende Hollander, hij kwam ruim op 23 minuten van de winnaar binnen. Op het moment van schrijven zijn alle Nederlanders voorbij WP3, op Jan-Wouter Offringa na.

Quads
Bij de quads is de race nog in volle gang, Kees Koolen en Alex Brusselers hebben rond de 20 minuten afstand naar de snelste mJoan-Bort-Barreda-Dakar-2013-DPPI.jpgan Patronelli.